Sinop turizm sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Sinop’un turizmde rekabetçi bir destinasyon olması için gelecek üç yılda yapılması öngörülen eylemler masaya yatırıldı. Bu amaçla Sinop Valiliği koordinasyonunda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından düzenlenen toplantıya turizm sektörüyle ilgili kamu-özel sektör temsilcileri ve STK’lar katıldı.

Turizmin Gelişimi, Yönetimi, Pazarlanması ve Tanıtımı İçin Entegre Yapı Şart
İl Turizm Eylem Planı Hazırlık Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, turizmin dünyada istihdam ve katma değer yaratan en önemli sektörlerden biri olduğunu belirterek, Ajansın turizmi stratejik sektörlerden biri olarak gördüğünü ifade etti. Konuşmasında Ajansın 2014 yılından beri turizme yönelik çalışmalar yürüttüğünü de hatırlatan Dr. GENÇ, “Ajansın mali destek ve teknik destek programları ile Sinop turizmine yönelik çalışmaları finanse etmeye çalışmaktadır. Bunun yanında Ajansımız yeni dönemde en az üç yıllık bakış açısını yansıtan “Sonuç Odaklı Program” modeli çerçevesinde oluşturulan Bölge illerimizi kapsayan Bölge turizminin gelişmesine yönelik “Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı” ile 2015 yılından bu yana “Bütünleşik Turizm Projesi” üzerinde çalışmaktadır. İlimizin tanıtım ve pazarlamasına yönelik “Bütünleşik Turizm Projesi” adını verdiğimiz projeyi hayata geçirdik. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan materyalleri turizmcilerimizin hizmetine sunduk. Turizmin gelişmesi için birçok alanda eş zamanlı çalışmaların yapılması artık bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Özel sektör ve kamunun yerel ve merkezi düzeyde işbirliği içerisinde sorunlara çözüm üretmesini amaçlıyoruz.” dedi.    

Toplantının ilk bölümünde, KUZKA Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Serkan DOĞRU tarafından Sinop İl Turizm Eylem Planı Taslağı sektör temsilcilerinin bilgisine sunuldu. Daha sonra kamu ve özel sektör temsilcilerinin taslak plana ilişkin görüş ve önerileri tartışıldı.

Sorunlara Hep Beraber Çözüm Üreteceğiz
Turizm Eylem Planı Hazırlık Toplantısı’nın kapanış konuşmasını yapan Sinop Valisi Köksal Şakalar ise; “Turizmde dile getirilen sorunları hep beraber çözeceğimize inanıyorum. Bu konuda elimden gelen gayreti göstereceğime emin olabilirsiniz. İnancım Sinop turizminde birlikte çalıştığımız takdirde hedeflediğimiz noktaya geleceğimiz şeklindedir. Bu işe inanarak başlarsak en kısa zamanda olmasa da mutlaka hedefimize ulaşırız. Eğer harekete geçmez isek durduğumuz yerden daha ileriye gidemeyeceğiz.” değerlendirmesini yaptı. 

.
 

Editör: Vitrin Haber