TÜGVA Sinop İl Temsilciliğinde bayrak değişimi yaşandı. Görev süresinin tamamlayan Fatih Özcan, il temsilciliği görevini Yusuf Çakır’a devretti.

TÜGVA’nın yeni Sinop İl Temsilcisi olan Yusuf Çakır ise yapmış olduğu açıklamada, TÜGVA’nın Türkiye’deki en büyük ve en etkin gençlik teşkilatlarından biri olduğunu vurgulayarak yeni dönemde Sinop gençlerine daha fazla dokunmak için gayret göstereceklerini ifade etti.

Açıklamasına teşekkür mesajıyla başlayan Yusuf Çakır, “Türkiye Gençlik Vakfı Sinop Şubesi’nin İl Temsilciliği görevi tarafımıza tevdi edilmiştir. Bize bu görevi layık gören başta Genel Başkanımız Sayın Enes Eminoğlu’na ve Vakfımızın Genel Merkezine şükranlarımı sunuyorum. Vakfımızın temellerini Sinop’ta atan ve görev yaptığı süre zarfında üstün bir gayretle çalışarak vakfımızı bu seviyeye getiren Fatih Özcan başkanımıza ve değerli yönetimine emeklerinden ve samimi çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah her birinden razı olsun. Bundan sonraki süreçlerde de kendilerinin tecrübesinden istifade etmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

TÜGVA’yı gençler için bir cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Yusuf Çakır, “gençlerimizin ruhsal, kişisel gelişim ve manevi dünyalarına çok daha fazla dokunarak onların her alanda özgüvenli, samimi ve başarılı olmaları için gayret göstereceğiz. İlimizde ortaokul ve lise öğrencilerinden üniversite gençliğine, çalışan gençlikten, hanımlarımıza kadar herkes için her alanda kendilerini geliştirecekleri, maddi ve manevi kazanım elde edecekleri çalışmalara imza atacağız. Bu anlamda atanmamızla birlikte yönetim kurulumuzu eksiksiz bir şekilde tamamlayarak çalışmalarımıza başladık. Yönetimimizdeki her kardeşimiz kendi alanlarında yetkin ve heyecanlı. İnşallah yeni dönemde TÜGVA’yı gençlerimiz için bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz” dedi.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda TÜGVA Sinop İl Temsilciliği görevine atanan Yusuf Çakır’ı tebrik etti. Eminoğlu önceki dönem il Temsilcisi Fatih Özcan’a da değerli katkılarından dolayı teşekkür etti. 

YUSUF ÇAKIR KİMDİR?

1987 yılında Samsun'da doğan Yusuf Çakır, ilk orta ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı. Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Sinop Üniversitesinde Yüksek lisans eğitimini başarıyla bitiren Yusuf Çakır, şuan Matematik alanında doktora eğitimini sürdürüyor. Genç bir akademisyen olan Yusuf Çakır, Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yapıyor.

Akademik çalışmalarının yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşunda da aktif görevler üstelenen Yusuf Çakır, halihazırda Sinop Eğitim Bir- Sen Şube Yönetimi Disiplin kurulu üyeliği ve Genç Memur-Sen Başkan yardımcılığı görevlerine de devam ediyor.

İyi derecede İngilizce bilen Çakır, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Editör: Vitrin Haber