TEMA tarafından, Kömür madenciliği ve termik santrallerin çevreye etkilerine dikkat çekmek amacıyla yürütülen #KömürEtme kampanyası adı altında Tema Vakfı Sinop İl Temsilciliği ve Sinop Belediyesinin katkı ve destekleriyle 26 Mayıs Pazar günü bisiklet turu etkinliği gerçekleştirilecek.

Etkinlik hakkında bilgi veren Tema Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl, bisiklet etkinliğinin amacının kömür ve termik santrallerin çevreye olan etkileri konusunda termik santraller ve tarım alanları arasında ilişkiye  ve kömürün tarım alanlarındaki etkisine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olduğunu bildirdi.

Etkinliğe katılacak olan tüm çevre dostlarına katılım numarasının verileceğini belirten Tema Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl, etkinlik sonunda kurayla iki kişiye bisiklet hediye edileceğini ifade etti. 
Tüm Sinopluları etkinliğe beklediklerini belirten Tema Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl, Pazar günü İskele Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde başlayacak etkinlikle ilgili olarak saat; 13:00 itibariyle kayıt numarası verilme işlemleri tamamlandıktan sonra saat 14:00 da hareket edileceğini söyledi. 

 

Editör: Vitrin Haber