ANFA Altınpark Fuar alanında 20 Ocak’ta gerçekleştirilen resmi açılış töreni ile başlayan Sinop Tanıtım Günleri 23 Ocak tarihinde sona erecek, etkinlik ile Sinop'un tanıtımına büyük katkı sunulması hedefleniyor.  

Valilik, belediyeler, üniversite, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından açılan stantlarda Sinop’un tarihi, kültürü ve birbirinden lezzetli ürünleri Ankara’da katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Sinop’u ve eşsiz lezzetlerini tanıtmak için Ankara’da Sinop Tanıtım Günleri programını düzenledikleri belirten Ankara Sinoplu Dernekler Federasyonu (ANSİDEF) Genel Başkanı Hasan Aktaş, 2022 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlara güzellik mutluluk ve sağlık dolu günler getirmesini diledi.

TBMM’nin kuruluş yıllarında ve kurtuluş yıllarında Sinop’u temsil etmiş önemli bir siyasetçiler olduğunu belirten AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş sözleri şöyle sürdürdü; “Aslında Sinop bir taraftan milli mücadele kentidir. Mustafa Kemal’in de Sinop’a çıkışı hepimizin hafızalarında.  Sinop sıradan bir kıyı kenti değil. Tarihi, kültürü, medeniyetiyle gerçekten Türkiye’de müstesna şehirlerden bir tanesi. Bizlerde Sinop'un yöneticileri milletvekilleri olarak Sinop’un bütün bu güzelliklerini ortaya çıkarmaya, Sinop’un bütün geçmişini, birikimini, hazinelerini insanımızla buluşturmaya çalışıyoruz”.        

10 YIL SONRA ANKARA’DAYIZ
Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ise iki hafta önce Sinopluların İstanbul’a damga vurduğunu belirtti. Ayhan; “Çok coşkulu, görkemli ve heyecanlı bir etkinlik oldu. Umuyorum ki bu hafta sonu da Sinoplular Ankara’ya damgasını vuracaklar, Ankara bizi konuşacak. Öyle umut ediyorum. Uzun bir aradan sonra ilk defa Ankara’da toplanıyoruz.  Yaklaşık 10 yıllık bir süre geçti bu etkinlikleri yaptığımızdan bugüne dek. 10 yıl aradan sonra ilk etkinlik olmasından dolayı ufak tefek aksaklıklar eksiklikler olabilir, ama biz koskocaman bir aileyiz hep beraber kendi içimizde bu eksiklikleri kapatarak Sinop insanının güzelliğini, yardımseverliğini, misafirperverliğini, Sinop’un coğrafyasını, Sinop’un mutfağını hep beraber Ankara’ya ve Ankara’dan tüm Türkiye’ye tanıtmak üzere buradayız” dedi.

Sinop Valiliği standını ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Vitrinhaber’e Sinop Tanıtım Günlerini değerlendirdi.
CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay; Burada sadece Sinoplular yok Sinop sevdalıları, partilerin temsilcileri, Valimiz, belediye başkanımız, bakan yardımcımız hepimiz buradayız. Sinop anlatılmaz, Sinop yaşanır. Burada diyeceğiz ki Sinop’u görmeden ölürseniz eksik gidersiniz” dedi.

Daha sonra konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise şunları söyledi; “Sanıyorum uzun yıllar sonra yaklaşık 10 yıl sonra Ankara’da, Sinop Tanıtım Günleri’ni yapabiliyoruz. Arkadaşlarımız büyük bir emek verdiler. Ankara’da da, Sinop’u ve Sinoplu’yu tanıtmaya, Ankara’daki Sinoplu hemşehrilerimizin kendi aralarındaki kaynaşmasını güçlendirmeye ve Ankara’nın Sinop’u daha iyi tanımasını sağlamaya çalışacağız. Bizde bu emeğe saygı göstermek adına bugün açılış saatinde burada olduk. Emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz”. 

Tüm Sinoplu hemşehrilerimi saygı ve sevgi ile selamlıyorum diyerek sözlerine başlayan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise; “Bugün Ankara’da, Sinop’umuzu tanıtacağız. Türkiye’nin Ankara’ya en yakın ili Sinop aslında. Bugünlerde de Ankara’nın yoğun günlerinde burada olmaktan, Sinoplu hemşehrilerimle birlikte olmaktan ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduk. İnşallah daha güzel günlerde Sinop’umuzu daha güzel tanıtacağız. Bugün bir başlangıç oldu, devamı da çok güzel gelecek. Sinop’un en önemli şeyi insanıdır. Misafirperverliği, dostluğu, kardeşliğidir. Bu kardeşlik duygusuyla bu hisle gelen misafirlerimizi burada ağırlamaktan onur duyacağız” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber