Sinop Sanayi Sitesinde gizlilik çerçevesinde gerçekleştirilen üretimlerin yanı sıra, firmanın kendi ARGE projeleri ve TÜBİTAK onaylı projelerde hayata geçiriliyor.  

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ın Sinop ziyaretinde de uğradığı firma, bakan Varank'ın da dikkatini çekti. Sinop’a yaptığı yatırımla dikkat çeken savunma sanayi ve son teknoloji CNC makine ve yardımcı ekipmanlarla üniversiteden meslek okullarına kadar birçok kurumun ilgi odağı haline gelen firmanın kurucusu Veysel Çürük, ziyaret sırasında yaptığı sunumla da Bakan Varank'ın ilgisini çekti.

İtalya’ya üretilen piston ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi alan Varank, KOSGEB Başkanına firma ile yakından ilgilenilmesi talimatını verdi. Çürük, Sinop KOSGEB İl Müdürlüğü’nün de kendileri ile ilgilendiğini ifade ederek savunma sanayiine ve aracı kuruluşlar vasıtası ile Türkiye’de birçok önemli firmaya malzeme ürettiklerini söyledi. 

Çürük; ARGE ve TÜBİTAK projeleri olduğunu ifade ettiği konuşmalarında kendisi tarafından geliştirilen ve bugün Türkiye’de CNC kullanıcılarının aradığı bir aparat haline gelen ve kendi patenti olan TORXMART isimli CNC takım montaj aparatı hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. 
Bakan Varank ürünün ihraç edilmesi için çalışma yapıp yapmadığını sorarak ihraç edilmesi için gerekli çalışmalara destek olacaklarını ifade etti. 

Tesisteki yatırımı bizzat inceleyerek her makinanın başında açıklamalar alan Varank’ın en uzun süre kaldığı tesislerden biri olan Kuzey Savunma ve Teknik şirketi, son teknoloji yatırımlarla gelecekte Sinop ve ülke savunmasında önemli bir isim olmak için mücadele edeceklerini belirtti. 

Ziyareti gazetemize değerlendiren Veysel Çürük; “ Sayın bakanımızın tesisimizi ziyareti bizleri onurlandırmıştır. Bugüne kadar ciddi bir destek almadan kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız yatırımla birçok firmanın dikkatini çekmeyi başardık. Son dönemlerde gerek ilde gerekse il dışında da ilgi odağı olduk. Direk üretimini yaptığımızı yada aracı kuruluşlar vasıtası ile Türkiye savunma sanayiine ve ülkemizin geleceğine yön verecek teknolojik firmalara üretim yapıyoruz. Gizlilik çerçevesi içerisinde gerçekleştirdiğimiz üretimlerimizin yanı sıra kendi ARGE projelerimiz ve TÜBİTAK onaylı projelerimizde var.  Yaptığımız bu üretimlerde Kuzey savunma ve teknik olarak ismimizin olması bizleri de gururlandırıyor. Sayın bakanımızın tesisimizdeki teçhizatla ve yapılan üretimlerle yakından ilgilenmesi, KOSGEB genel müdürümüze bizi işaret ederek ilgilenmesini istemesi müdürümüzün şahsi telefonunu vererek yardımcı olunması noktasında talimat vermesi bizleri onurlandırmıştır. Sinop KOSGEB il Müdürlüğü de zaten yaptığımız yatırımlarla ilgili olarak sürekli gelmekte incelemekte hangi destekleri verebilecekleri hususunda bizleri aydınlatmaktadır” dedi.

Editör: Vitrin Haber