Sinop'ta 1997/3 tertip asker adayları vatani görevlerini yapmak üzere asker ocağına uğurlanıyor. 

1997/3 tertipler bu hafta itibariyle birliklerine teslim olmaya başladı. Bu nedenle Sinop'un hemen hemen her bölgesinde asker uğurlama heyecanı yaşanıyor. Vatani görevlerini yerine getirmek için birliklerine teslim olmaya başlayan Mehmetçikler büyük heyecan yaşarken, aileler de bir o kadar gururlu ve onur dolu anlar yaşıyorlar. Dünya üzerinde sadece ülkemize özgü bu asker uğurlama ve eğlence törenleri Sinop'ta da coşkuyla devam ediyor.
Asker adayları için kimi zaman mevlitler, ki zaman da kına geceleri düzenlenirken, final ise Türk bayraklı büyük konvoylarla yapılıyor. Sinop Terminali ise asker uğurlamalarının en duygusal mekanı. Aileleri ve arkadaşlarına asker ocağına teslim olmadan önce son kez sarılan asker adayları, dualar ve gözyaşlarıyla Peygamber ocağına buradan uğurlanıyor.

MUTLU VE GURURLUYUZ
Vatani görevini 1977/3 tertip yapacak olan Muhammet Gül ve arkadaşı Sercan Kabal'da Sinop terminalinde yakınlarına ve arkadaşlarına veda etti. Türk bayrakları ve 'En büyük asker bizim asker' sloganları ile uğurlanan gençler mutluluğu, gururu ve hüznü aynı anda yaşadı.  Asker adaylarından Muhammet Gül, "Vatani görevimi yapmak üzere Manisa Kırkağaç'a gidiyorum. Mutlu ve gururluyum. Her Türk evladı gibi bizde bu görevimizi gururla yapacağız" dedi. Sercan Kabal ise, "Bende arkadaşımla aynı yere, yani Manisa Kırkağaç'a gidiyorum. Jandarma Komando olarak vatani görevimi yapacağım. Çok mutlu ve gururluyum" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber