Fen-Edebiyat Fakültesi bahçesinde düzenlenen hamsi şenliğine, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, İl Defterdarı Naci Günaydın, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş,  İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlginin yoğun olduğu şenlikte hamsiler ızgaralarda pişirilerek konuklara ve öğrencilere ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren etkinlik boyunca öğrenciler gönüllerince eğlendi. Şenlikte ızgara başına geçen Vali Şakalar, Rektör Dalgın ve Defterdar Günaydın, öğrenciler için hamsi pişirdi. 

Şenlik renkli görüntülere sahne olurken, Prof. Dr. Dalgın, burada yaptığı konuşmada, hamsi şenliğini geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu yıl şenliğin beşincisini düzenlediklerini belirten Dalgın sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimizle tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduk. Onları biraz olsun sınav atmosferinden ve stresinden uzaklaştırmak istedik. İnşallah gelecek yıllarda şenliklerimiz devam edecek. Çünkü burası balığın başkenti dediğimiz Sinop. Bizlere de hamsiyi öğrencilerimize tattırmak düşüyor. Geleneksel hale getirdiğimiz ve devamını temenni ettiğimiz bu şenlik sayesinde kurumlar arası dayanışma ve birliktelik söz konusu oluyor. Sinop Üniversitesi Rektörlüğü olarak merkezde öğrencilerimiz, birimlerimiz olduğu gibi ilçelerimizde de birimlerimiz var. Yüksekokullarımız, fakültelerimiz var. Dolayısıyla orada eğitim-öğretim gören öğrencilerimizi de bu vesileyle de bir araya getirmiş oluyoruz” 

Büyük ilgi gören şenlikte yaklaşık 1 ton hamsi 1 saatte tüketildi.  Şenliğin sonunda öğrenciler verilen konser eşliğinde uzun süre gönüllerince eğlendi.

Editör: Vitrin Haber