Etkinlikler kapsamında ilk tören Valilik Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Barosu Başkanı Av. Hicran Kandemir, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından bayraklar yarıya indirilerek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.  Törenin ardından Sinop Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri ile vatandaşlar Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Valilik önünde gerçekleştirilen tören sonrası etkinlikler Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam etti. 
Burada gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada Sinop İMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından hazırlanan anma programında öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Program günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların yapılması ile son buldu. Program sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlar, salon dışında açılan Atatürk sergisini gezdi. 

 
Editör: Vitrin Haber