Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

Defterdar Naci Günaydın, burada yaptığı konuşmada, insanlara vergi bilincinin çok daha küçük yaşlarda anlatılması gerektiğini söyledi. 
Herkesin kazancı ve mali gücü ölçüsünde kamu giderlerine karşılık olmak üzere vergilendirilmesinin esas alındığını hatırlatan Günaydın, şöyle konuştu: "2018 yılı bütçe kanunu hedeflerine bakıldığında devlet gelirlerinin yüzde 89'u vergi gelirlerinden oluşmaktadır. Ülkemizin kalınmasında verginin ne denli önemli olduğu son derece açıktır. Kamu maliyesi ve piyasa ekonomisinde kabul görmeyen ve haksız rekabete dayanması amacıyla kayıt dışılıkla mücadelemiz devam edecektir. Vergi ve belge düzenlemeyen her mükellef kayıt dışı ekonominin bir parçası haline gelmekte ve diğer uyumlu mükellefler açısından haksız rekabete yol açmaktadır. Bu kapsamda koordineli denetimlerimiz devam edecektir. Dolayısıyla Maliye teşkilatı olarak görevimiz belge düzenleme düzeneklerini sağlamaktır."   

Mükelleflerden beklentilerini de belirten Günaydın, "Mükellefler, her ticari işlem sonunda mutlaka belge düzenlemeleri gerekmektedir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi mükelleflerimize kanunlar ölçüsünde yardımcı olmak ve vergisel kolaylıklardan yararlanmak amacıyla her türlü desteği de vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.