Osmanlı’dan günümüze ulaşan sadakataşı kültüründen esinlenerek başlatılan çalışmada, koronavirüs salgını nedeniyle maddi zorluk çeken vatandaşların gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor. 

“İmkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın” yazısıyla dikkat çeken hayır köşesi, hayırseverlerin yapacağı yardımların, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında önemli bir köprü vazifesi görecek. Diğer taraftan veren el ile alan el birbirini görmediği bu çalışma ile binlerce yıllık sadakataşı kültürü de yeniden yaşatılmış olacak.

Konuyla alakalı Sinoplu vatandaşlara çağrıda bulunan TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Yusuf Çakır, “Mübarek Ramazan ayına çok az bir zaman kaldı. Bu süreçte evlerinde, ocaklarında pişirecek aşı olmayan ihtiyaç sahiplerimizi unutmayalım. İmkânı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın sloganıyla başlattığımız hayır köşemizde tüm Sinoplu vatandaşlarımızın, özellikle hayır sahiplerimizin desteğinizi bekliyoruz. Cenab-ı Allah ülkemize ve bütün dünyaya bu salgından en kısa zamanda kurtulmayı nasip eylesin, Allah hayırseverlerimizden de ihtiyaç sahibi kardeşlerimizden de razı olsun" dedi.

Editör: Vitrin Haber