Öğretmenevinde Vali Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ferhat Kuran, Sinop Üniversitesi Rektor Vekili Prof. Dr. Hülya Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve Recep Yüksel, İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Sinoplu 15 Temmuz Şehidi Ömer Can Açıkgöz’ün babası Fahrettin Açıkgöz, annesi Nebiye Açıkgöz, 15 Temmuz Gazimiz Zekeriya Yaşar, Müfit Gedikoğlu, şehit aileleri ve gaziler ile protokol eşleri katıldı. 

BU MİLLET KENDİSİNE VURULMAK İSTENEN PRANGALARI ASLA KABUL ETMEZ
Programda konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitleri anarak sözlerine başladı. Maviş, "İlelebet üzerinde yaşadığımız bu toprakların vatan olarak kalması için bize bu toprakları emanet bırakan, miras bırakanlardan devraldığımız bu emaneti bizlerde aynı şekilde bizden sonrakilere emanet olarak devredecek şekilde sahip çıkmak için gece gündüz çalışacağız, mücadele edeceğiz. Bütün gayretimiz çabamız budur. Ay yıldızlı bayrağımız göklerden hiç inmesin diye mücadele ediyoruz. Ve minarelerdeki ezan sesi hiç dinmesin diye mücadele ediyoruz. Cenab-ı Hak üzerinde yaşadığımız toprakların ilelebet vatan olarak kalmasını bizlere nasip etsin duasıyla ben bir kere daha her birinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bütün şehitlerimizi hayırla rahmetle yad ediyorum. 15 Temmuz’un yıl dönümünde bu toprakları köleleştirmek isteyen, bu toprakları esaret altına almak isteyen herkese bir kere daha bu milletin hiçbir şekilde köleliği kabul etmeyeceğini, hiçbir şekilde kendisine vurulmak istenen prangalara müsaade etmeyeceğini ifade etmek istiyor ve tekrardan hepinize hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ
Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu'da konuşmasında; istiklal ve istikbalimize kasteden 15 Temmuz hain darbe girişiminin gerçekleştiği tarihin yıldönümünde, gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehitlere rahmet diledi. 
Vali Karaömeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Kutsal değerlerimiz bayrağımız, vatanımız, namusumuz, şerefimiz, Milli irade ve demokrasimiz için seve seve ölüme koşan ve peygamberimiz ile komşulukla mükafatlandırılan şehitlerimizi bir kez daha anmak, onların aziz hatıralarını bir kez daha canlandırmak ve onların canlarını feda ettiği kutsal değerleri bir kez daha anımsamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu uğurda ölüme koşarken gazilikle müşerref olan gazilerimizi bir kez daha hatırlamak ve şükran duygularımızı tekrar ifade etmek için birlikteyiz. Bizler, şehit ve gazilerimiz sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşamaktayız. Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakarlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız". 
1915’te ecdadın Çanakkale'de, 15 Temmuz'da da aziz milletin hain darbe girişimine karşı duruşuyla, neler yapabileceğinin mesajını tüm dünyaya bir kez daha net bir şekilde verdiğini dile getiren Vali Karaömeroğlu, "Her konuda olduğu gibi ülkemiz, siyasi istikrarıyla, teknolojik atılımlarıyla, askeri ve diplomatik gücüyle, güçlü demokrasisiyle, öncü projeleriyle, genç nüfusuyla, mazlumlara kol kanat germesiyle tüm dünyaya Türkiye’nin geçilmez olduğunu güçlü bir şekilde göstermektedir. 

EN YÜCE ONURU TAŞIMAKTASINIZ
Muhterem şehit ve gazi ailelerimiz; Sizler bu vatana en kıymetli varlıklarınızı, uzuvlarınızı verdiniz. Sizlerin acılarını dindirmek mümkün değildir. Ancak şunu bilin ki, milletçe acınızı içimizde hissediyor ve paylaşıyoruz. Sizlere millet olarak şükran ve saygı duyuyoruz. Sizler bu milletin en onurlu, en saygıdeğer fertlerisiniz. Şehit ailesi olmak gibi en yüce onuru taşımaktasınız.

Fakat şunu da unutmayın ki hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Ve rengini şehitlerimizin al kanından alan al bayrağımız ilelebet özgürce dalgalanacaktır.

Aziz şehitlerimizin değerli aileleri ve kahraman gazilerimiz; Ne mutlu bize ki, asırlar boyunca  bu memleketin çocukları sancak yere düşmesin diye, bu topraklar bize hep vatan kalsın diye aynı ruhu ortaya koymaktadır. Bu ruh, milli irademizi çalmak isteyen, uğruna binlerce şehit verdiğimiz Cumhuriyetimize ve demokrasimize kast etmek isteyen FETÖ militanları karşısında da bizi muvaffak etmiştir. Türk Milleti’nin bu yüksek karakterli ruhunu yanına almayan hiçbir yapının bu topraklarda  barınamayacağını tüm dünya 15 Temmuz akşamı bir kez daha görmüştür. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah.

 Rabbim şehadetlerine imanımızla şahit olduğumuz şehitlerimizden razı olsun. Onların değerli ailelerine, emanetlerine gözümüz gibi bakmayı bizlere nasip eylesin. Şüphesiz ki sonsuza dek payidar kalacak olan bu büyük devletin, her gününde şehitlerimiz her zaman hatırlanacak manevi olarak bizlerle birlikte olacaklardır. 

Bugün üzerinde yaşadığımız aziz vatan, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları için ne yapsak azdır. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini kendi ailemiz olarak görüyoruz. Tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkanlarımızla yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

Ben bu vesileyle buradan bir kez daha milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden, başta 15 Temmuz gecesi Ankara’da  şehadet mertebesine ulaşan  Sinoplu Ömer Can Açıkgöz kardeşimiz ile diğer 15 Temmuz şehitlerimizi, ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve bu vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor,  şehitlerimizin ailelerine ve  yakınlarına sabırlar diliyor, vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı ifade ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve en kalbi  muhabbetlerimle selamlıyorum" diye konuştu.

Konuşmalar ve yemek ikramı ardından program yapılan dua ile son buldu.
 

Editör: Vitrin Haber