Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan pidenin fiyatı belli oldu. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, fırıncılardan aldıkları fiyat teklifini değerlendirerek Sinop Esnaf Odaları Birliği'ne sunduklarını, fiyatın birlik tarafından kabul edildiğini söyledi. 

TEKLİ RAMAZAN PİDESİ 1,75 TL
Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ve Genel Sekreter Gülşah Özdemir imzasıyla yayınlanan fiyat tarifesine göre; Sinop'ta 200 gram tekli Ramazan pidesinin fiyatı 1,75 TL olarak açıklandı. Buna göre, 400 gram pide ise 3,5 TL'den satılacak. 

FIRINLARDA TEKLİ PİDE YAPIMI ZORUNLU OLDU
Ayrıca birlik tarafından tüm Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına gönderilen yazıda, birlik yönetim kurulu tarafından alınan karar gereği fırınlarda tekli pide yapımının zorunlu tutulmasına karar verildiği belirtildi. 

SİNOP FİYAT OLARAK BİRÇOK İLDEN DAHA İYİ
Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, birçok ilin belirlediği fiyatlara baktıklarını, Sinop'ta belirlenen fiyatın birçok ilden daha uygun olduğunu söyledi. 
Yüksel: "Birçok ilde 1 kilogram hamurun fiyatı 10 TL'nin üzerinde. Bizim belirlediğimiz fiyat 8,75 oldu. Yani 200 gram Ramazan pidesi fiyatı 1,75 TL olarak belirlendi. Tüm hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi. 
Geçen yıl, 200 gram Ramazan pidesi 1,5 TL, 400 gram Ramazan pidesi ise 3 TL'den satılmıştı.

 

Editör: Vitrin Haber