Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında olan pidelerin fiyatları belirlendi. Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel ve Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, bu sene ramazan pidelerinin 2 TL'den satılacağını açıkladı. 

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, fırıncılardan aldıkları fiyat teklifini değerlendirerek Sinop Esnaf Odaları Birliği'ne sunduklarını, fiyatın birlik tarafından kabul edildiğini söyledi. 

Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel'de, birçok ilin belirlediği fiyatlara da baktıklarını, bazı illerde 350 gram pidenin 2 TL olarak belirlendiğini hatırlattı. Yüksel, Sinop'ta ise fırıncılardan gelen 400 gram ramazan pidesinin 2 lira olmasına yönelik teklifi makul bulduklarını ve tarifenin onaylandığı kaydetti. Mehmet Yüksel, tüm Sinoplulara hayırlı Ramazanlar diledi. 

İLÇELERDE DE FİYAT AYNI
Bu arada Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Davut Günay'da yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayında pide satışları için Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının belirlediği fiyat tarifesine uyulacağını belirtti.

İlçede 400 gramlık ramazan pidesinin 2 liradan satılacağını bildiren Günay, "Geçen seneye göre maliyetlerde artış yaşanması sebebiyle il genelinde daha önceden 2 liraya alınan 500 gramlık pidenin, gramajında 100 gramlık bir eksilme yapıldı. Fiyatlarda değişiklik yapılmayarak halkımız sade pideyi 2 liradan alabilecekler" dedi.
 
Editör: Vitrin Haber