Suriye'nin İdlib kentinde Esad rejiminin hava saldırısı sonucu 33 askerimizin şehit olması nedeniyle Sinop'ta yapılacak olan birçok etkinlik iptal edildi. 

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, hafta sonu Kültür Merkezinde yapılacak olan etkinliklerin iptal olduğunu duyurdu. Sinop İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada da Cumartesi günü yapılacak olan çocuk şenliğinin iptal edildiği duyuruldu. Açıklamada: "İdlib'te askerlerimize yapılan saldırı sonucu 33 vatan evladının şehit olması sebebiyle 29 02 2020 cumartesi günü saat 14.30 da Kültür Merkezinde yapılması planlanan değerler eğitimi çocuk şenliği programı iptal edilmiştir" denildi. 

SİNOP ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLARINA 15 GÜN ARA VERDİ
Sinop Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada ise üniversite tarafından yapılacak etkinliklere 15 gün ara verildiği belirtildi. Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın imzalı açıklamada: "Üniversite camiası olarak Suriye'de şehit olan askerlerinizin acısını derinden hissetmekteyiz. Bu vesile ile; şehitlerimizin ve ailelerinin hüznünü ve acılarını paylaşmak amacıyla Üniversitemizce düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler 15 gün süre ile ertelenmiştir" denildi.

Editör: Vitrin Haber