Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO), bünyesinde açtığı 200'ün üzerinde kurs ile Sinop'ta hayatın her noktasına dokunuyor. Bu kapsamda Sinop ASO tarafından açılan Pastacı Çırağı Kursu'nda kursiyerler hem pasta yapını öğreniyor, hem de farklı lezzetler konusunda tecrübe kazanıyor. Kadınlar kadar erkeklerin de ilgi gösterdiği kursa, sektör içerisinde çalışan elemanlar da, daha fazla tecrübe kazanmak ve belge sahibi olmak adına ders alıyor. 

Kursun büyük ilgi gördüğünü belirten Usta Öğretici Handan Yılmazer, kurslara büyük talep olduğunu söyledi. 

Yılmazer, "Kursumuzda özellikle tercih edilen pasta ve tatlılara öncelik veriyoruz. Genelde sektör içerisinde olup daha fazla deneyim sahibi olmak için ve belge almak için gelenler var. Ayrıca ev hanımları da büyük ilgi gösteriyor. Halk Eğitim merkezi bu talebe cevap vermeye çalışıyor" dedi. 

MÜDÜR YARDIMCISIDA KURSİYER OLDU
Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İsmail Çelik’te kursa katılan kursiyerler arasında. Kursta büyük keyif aldıklarını belirten Çelik, "Evde de çocuklarla bir şeyler yapabilmek adına bu kursa katılmak istedim. İyi ki de katılmışım, güzel çalışmalar ortaya çıkıyor ve güzel tatların yapımını öğreniyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Yine Aşçı Çırağı Kursunda kursiyer olan Usta Öğreticiler Dernek Başkanı Seda Karaarslan'da, "Ben şu anda hem kursiyerim, hem de Halk Eğitim'de usta öğreticiyim. Bu kursta kursiyer olmaktan gerçekten çok mutluyum. Güzel bir kurs ortamındayız" ifadelerini kullandı. 
Kursiyerlerden Ahmet Uz ise: "Kursumuz güzel geçiyor. Kendimizi yetiştirmek maksadıyla geldik. Pasta yapımı ve diğer lezzetlerin yapımı konusunda önemli bilgiler ediniyoruz. Halk Eğitim Merkezi yönetimine, öğretmenimize, ekip arkadaşlarımıza ve kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Pasta ve tatlı yapımı yanında kursiyerlere kimi zaman farklı lezzetlerin yapımının da anlatıldığı kurstaki son derste, pizza yapımı gösterildi. Usta Öğretici Handan Yılmazer, kendine özel sosuyla hazırladığı Türkiş Pizzayı kursiyerlerle birlikte yaptı. 
 

Editör: Vitrin Haber