İçişleri Bakanlığı'nca, trafikte yaya önceliğine dikkat çekilmesi amacıyla hazırlanan "Önce Yaya" görselleri sürücülerin görebileceği şekilde yaya ve okul geçitleri önüne çiziliyor. 

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 81 il valiliği, il emniyet müdürlükleri ve il jandarma komutanlıklarına "Önce Yaya Uygulaması" konulu genelge gönderilmişti. Genelgeyle, trafikte yaya önceliğine dikkat çekilmesine ilişkin hazırlanan "Önce Yaya" görsellerinin, sürücülerin görebileceği şekilde yaya ve okul geçitlerinin önüne çizilmesi istendi. Bu kapsamda şeritlere ve geçiş çizgilerinin önüne çizilecek bu görsellerle sürücülere "önceliğin yayalarda olduğu" uyarısı yapılıyor. 

Sinop'ta da genelge kapsamında çalışmalar sürüyor. İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Tim ekipleri tarafından yapılan uygulamada merkeze bağlı Tangal Köyü İlk Okulu çıkışındaki karayolunun bazı noktalarına "Önce Yaya" görselleri çizildi. 
Uygulamanın memnuniyet verici olduğunu belirten Köy Muhtarı Ömer Erdem, uygulamada görev alan jandarma görevlilerine teşekkür etti. 

Erdem: "Çizimi yapılan görsellerle, araç sürücülerinin, okul geçidine yaklaşırken, güvenle yavaşlayabileceği, durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanmış oldu. Çocuklarımızın can güvenliği açısından güzel bir çalışma oldu. Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere bu gün burada görev alan jandarma ekibimize teşekkür ediyorum" dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber