Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop İl Temsilciliği tarafından, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle, koronavirüse karşı ön saflarda mücadele eden ve tüm Sinopluların takdirini toplayan hemşireler için anlamlı bir proje başlatıldı.

Sağlık çalışanlarına motivasyon sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, eğitimlerini evlerinde sürdüren ilköğretim öğrencilerine, hemşire abi ve ablaları için mektup yazma çağrısında bulunuldu. 

TÜGVA’nın bu çağrısına kayıtsız kalmayan minik öğrenciler, ellerine kâğıt ve kalem alarak Sinop’ta görev yapan sağlık çalışanlıları için mektup ve resimler kaleme aldılar. 

Duygu Dolu Mektup ve Resimler Hemşirelere Ulaştırıldı

Öğrencilerden toplanan mektup ve resimler, TÜGVA Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Sinop Atatürk Devlet Hastanesine teslim edilerek hastane yönetimi tarafından sağlık çalışanlarının görev yaptığı servislere asıldı.

Sağlıkçılarımız Bu Süreçte Minik Kardeşlerimizin Sevgisini Kazandı

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Yusuf Çakır, Covid-19 küresel salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını ifade ederek, başlattıkları bu projeyle Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapan hemşirelere motivasyon sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle başlattıkları projeyi anlatan İl Temsilcisi Çakır, “Elbette fedakâr sağlık çalışanlarımız için ne yapsak az. Ancak bu zor günlerde onların en fazla moral ve motivasyona ihtiyaçları var. Bizler de Hemşireler Haftası münasebetiyle, TÜGVA Ortaöğretim Koordinatörlüğümüzün iletişim halinde olduğu, TÜGVA’mızı tanıyan, bilen ve etkinliklerimize katılan öğrencilerimizle görüşüp ailelerinin de müsaadesini alarak onlardan hemşirelerimiz için mektup ve resimler hazırlamalarını istedik. Minik kardeşlerimiz bu çağrımıza yoğun ilgi gösterdiler. Elimize çok sayıda mektup ve resim ulaştı. Öğrencilerimiz aileleri de projeden büyük bir memnuniyet duyduklarını ilettiler. Bizler bu projeyle minik öğrencilerimizin gözünde ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerini ve ne denli değerli olduklarını sağlık çalışanlarımıza göstermek istedik. Çünkü doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer tüm sağlıkçılarımız, bu süreçte bizlerin olduğu kadar çocuklarımızın da takdirini kazandı. İnşallah değerli sağlıkçılarımıza bu duyguyu ve manevi desteği az da olsa hissettirebilmişizdir” dedi.

Sağlıkçılarımızın Motivasyonunu Artırmayı Amaçladık

Olağanüstü bir durumdan geçildiğini aktaran Yusuf Çakır, “Bu olağanüstü durum toplumun her kesimini olumsuz etkilese de özellikle sağlık çalışanlarımızda daha ciddi bir tedirginlik, yorgunluk oluşturuyor. Sağlık çalışanlarımız gerçekten büyük risk altında olağanüstü bir çaba gösteriyorlar. Bu noktada minik kardeşlerimizin mektup ve resimlerinin onların motivasyonunu artırmasını amaçladık” diye konuştu.

TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Yusuf Çakır, projeye katkı sağlayan minik öğrencilere ve ailelerine, ayrıca kendilerine destek olan Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Usanmaz ve İdari Mali İşler Müdürü Remzi Yeşil’e de teşekkürlerini iletti.

Editör: Vitrin Haber