Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Köye Dönüş Projesi kapsamında Sinop'ta 169 kişi hibe almaya hak kazandı.

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak yaptığı açıklamada, il genelinde 2 bin 400 kişinin projeden yaralanmak üzere başvuruda bulunduğunu söyledi. 

Hibe almaya hak kazananlara gerekli desteklerin verilmeye başlandığını belirten Asak, şöyle konuştu:"Üç yıllık bu projenin iki yıl daha takibini yapacağız. Çok yararlı olduğuna inanıyorum. İlk meyvelerini de vermeye başladı. Çok modern olan örtü altı sebzecilik dediğimiz 4 seramız ilk etapta proje sahiplerine teslim edildi. Bunun karşılığı olarak projeyi almaya hak kazananlara bakanlığımızın ve bizim yapmış olduğumuz puanlama sistemine göre her birine karşılıksız hibe olarak 30 bin lira verildi. Tamamen köylere yönelik olan bu projeye yer sahipleri ve sözleşme yapan kişiler müracaat edebiliyor." 

Asak, projenin Sinop ayağında uygulanması noktasında Vali Hasan İpek ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'in önemli katkıları olduğunu da sözlerine ekledi. 


 
Editör: Vitrin Haber