Kapalı durumdaki köy okullarının tekrar açılarak hem çocukların hem de ebeveynlerin bir arada eğitim alacağı mekanlar olarak tasarlandığı köy yaşam merkezlerinin sayısı Sinop'ta da artıyor.

Son olarak Sinop merkeze bağlı Kılıçlı köyünde hazır hale getirilen Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, merkezde incelemelerde bulundu.

Köy yaşam merkezinin bölge halkına hayırlı olmasını dileyen Yıldız, "Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in,  aktif olmayan köy okul binalarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması adına "köy yaşam merkezleri" konsepti altında başlattığı süreç kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kılıçlı Köyümüz halkının gayret ve çabalarıyla Sinop merkeze bağlı Kılıçlı Köyü’nde Köy Yaşam Merkezimiz 19.09.2022 tarihi itibariyle hizmete hazır hale getirilmiştir. ​Aktif olmayan okul binamızın boya, badana ve tadilat işleri bittikten sonra donatımı da il müdürlüğümüzce sağlanarak, Sinop halk Eğitimi Merkezine bağlı olarak çul kilim dokuma ve oyun odası kursları açılmak suretiyle Kılıçlı köy halkının teveccüh ve rağbetine sunularak, köy yaşam merkezimiz eğitim faaliyetlerine başlamıştır" dedi. 

Editör: Vitrin Haber