Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesi Sinop'ta hava sıcaklıklarının düşmesiyle lastikçilerde hareketlilik yaşanıyor.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlıyor. Uygulama öncesi sürücüler lastik değişimi için oto lastikçilere gelmeye başladı.

Rot balansçı Taner Akyol, işlerde hareketliliğin başladığını söyledi. Kış lastiğinin önemine değinen Akyol, "Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu bulunmamasının yanında can ve mal güvenliği açısından tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem arz ediyor. Kış aylarında havanın 10 derece altına düştüğü anda kış lastiklerinin takılması gerekmekte. Kış lastiğinin amacı sadece karda lastik takmak değil. Dediğim gibi 10 derecenin altına düştüğü anda kış lastiği takmamız zorunlu hale gelmiş olmalı. Bunun sebebi ise lastiğin kauçuk oranı yani lastik üzerindeki dişler biraz daha yumuşadığı, yol tutuşu olduğu için daha sağlıklı sürüş olmakta" dedi. 

Taner Akyol ayrıca müşterilerinin kış lastiği takarken, yazlık lastiklerini, yazlık lastiklerini takarken de kış lastiklerini emanet olarak bıraktıklarını belirterek, bir nevi "lastik otel" hizmeti de verdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber