Sinop'ta Mekke’nin Fethi Kur’an Ziyafeti ve Siyer-i Nebi ödül töreni programı "İnsanlığa bir İnşirah!" sloganıyla 30 Aralık Pazar günü 19:30'da Sinop Kültür Merkezinde yapılacak.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 30 Aralık'ta  "Mekke'nin Fethi Gecesi" etkinliğine imza atacak. Programda: Bölge 1.si Bayram Genç ve Hafız Selahattin Başkaya ile Hafız Muharrem Öztürk tarafından Kur'an ziyafeti sunulacak. Sinevizyon gösterimi, Siyer-i Nebi ödül töreninde gerçekleştirileceği etkinlikte ezgi ve şiir dinletileri de izleyicilerle buluşacak. Programda ayrıca İlahiyatçı Yazar Abdülaziz Kıranşal tarafından da konferans verilecek. 

Programla ilgili Vitrinhaber'e konuşan AGD Sinop Şube Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, tüm Sinopluları etkinliğe davet etti. Karaman; "İslam ve insanlık tarihindeki bu önemli  olayı hatırlatmak ve yaşamak amacıyla tüm halkımızı 30 Aralık Pazar akşamı saat 19.30’da Sinop Kültür Merkezine davet ediyorum" dedi.

FETHİN GAYESİ GANİMET DEĞİL YÜREKLERİ KAZANMAKTIR

Mekke ve Kudüs’ün fethinin iki büyük fetih olduğunu vurgulayan Karaman sözlerini şöyle sürdürdü; "Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar. İslam’ı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslümanın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler"

Editör: Vitrin Haber