Kara yolunda ölüme terk edilen yavru köpeklere sahip çıktı.

Sinop’ta sahipsiz kalan yaklaşık 20 yavru köpeğe Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Üyesi İrem Ebru Kuru sahip çıktı. 

Sinop’un Boyabat ilçesi Dranaz Tüneli yakınlarında başıboş dolaşan ve aralarından bir kaçının araç çarpması sonucu telef olduğu belirlenen yavru köpekleri kim ya da kimler tarafından bıraktığı bilinmiyor. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Üyesi İrem Ebru Kuru, “Çarşamba günü aldığımız bir haberle harekete geçtik. Haberde, Gerze Belediyesi tarafından Boyabat- Sinop karayolu Dranaz Tüneli mevkisinde birçok köpeğin yola bırakılmış olduğunu ve her gün 3-4 tane köpeğin araba altında ezilip telef olduğu bilgisi geldi. Bunun üzerine derneğimiz hemen harekete geçti ve olay yerine gittik. Bulduğumuz manzara karşısında dehşete düştük. Çünkü gördüğümüz köpekler yavru köpeklerdi. Aralarında birkaç tane yetişkin köpek vardı. Onlarda anneleriydi. Önce ne yapacağımızı bilemedik. Hayvanları koruma derneği olarak en azından küçük yavruları biz aldık. Daha yetişkin olanları ise insanların yaşadığı ama trafiğin olmadığı bölgelere götürdük. Şimdi 17 yavruyu ben kendi özel bahçemde yetiştiriyorum. Sinop Belediyesi’ne götüremiyorum. Çünkü bizim hayvan barınağımızın kapasitesi dolu ve hatta aşmış durumda ve bu köpekler Gerze Belediyesi’ne ait. Gerze Belediyesi olaydan birkaç gün önce Gerze’de anons yaptırmış, ‘Sahipsiz köpekleri getirin’ diye. Ben Gerze halkına sesleniyorum. Bu hayvanlarını kurtarmaya gelsinler. Çünkü Gerze halkı sanıyor ki Gerze Belediyesi bu hayvanları barınağa götürüyor. Ama öyle bir şey yok. Barınak yok” dedi.

“İddialar asılsız”
Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise konu ile ilgili şunları söyledi: “Bizim bu köpeklerle bir alakamız yok. Belediyemizden sadece vatandaşların köpeklerini başıboş bırakmaması için anons geçtik. Bu konuyla ilgili uzaktan yakından alakamız yok. İddialar asılsızdır.”
Editör: Vitrin Haber