Tatil için Türkiye'ye gelen ardından da Sinop'u ziyaret etmek isteyen Sachika Kameda ve Kazuko Sasagawa adlı iki Japon turist, Sinop yolunda tanıştıkları İş Bankası eski müdürlerinden Necati Yoğurtçu ile kente geldi. Burada Sinop eski Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayati Yaşar ile de tanışan iki Japon turist ikilinin rehberliğinde Sinop'un görülmesi gereken tüm yerlerini gezme imkanı buldu. Memleketlerine Sinop ve Sinoplu’yu tanımanın mutluluğu ile dönen Japon turistler, kentte gördükleri ilgi ve alakayı unutamadı. Sachika Kameda ve Kazuko Sasagawa, Sinop'a kendileriyle yoğun bir şekilde ilgilenen Necati Yoğurtçu ve Hayati Yaşar'a gönderdikleri mektup ve kartla teşekkür etti. Japon turistler mektuplarında: "Sinop'ta sizinle tanıştığımıza çok memnun olduk. Sayenizde çok güzel bir gün geçirdik. Teşekkür ederiz. Bir gün Sinop'ta tekrar görüşebilirsek seviniriz. Kendinize iyi bakınız" dedi.

TURİZM ELÇİSİ İKİ MÜDÜR
Japon turistlerle yakından ilgilenen ve adeta gönüllü birer turizm elçisi gibi davranan iki eski müdürde Japon misafirlerin ahde vefası karşısında duygulandıklarını söyledi. 

Gelen mektupla çok mutlu olduklarını ve duygulandıklarını belirten Necati Yoğurtçu, "İstanbul'dan Sinop'a yolculuk yaparken iki turiste rastladım. Onlarda Sinop'a geliyorlarmış. Kendilerine yardımcı olduk, gezdirip dolaştırdık. Çok memnun kalmışlar ve yazdıkları mektup ve kartla bizlere teşekkür etmişler. Bizde onlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Japon turistlere nezaketlerinden dolayı teşekkür eden Hayati Yaşar ise: "Bu arkadaşlarımız Türkiye'ye bir kaç kez gelmişler. Ancak Sinop'a da ilk gelişleriydi. Kentimizde iki gün kalmayı planlamışlar. İki gün boyunca Sinop'un gezilip görülecek tüm yerlerini gezdirdik ve ağırladık. Çok memnun kaldıklarını söylemişlerdi. Şimdi de gönderdikleri mektupla bizlere teşekkür etmişler. Bizlerde onlara bu nazik davranışlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber