26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı'da Ermeniler tarafından katledilen Azerbaycan Türkleri Sinop'ta anıldı. Turancı Hareket Platformu Sinop İl Başkanlığı tarafından İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan programa Platform Sinop İl Başkanı Metin Murat Yulafcı ile platformun Sinop Üniversite sorumlusu Ramazan Burak Ateş ve platform üyeleri katıldı.

Platformu adına konuşan Sinop Üniversite sorumlusu Ramazan Burak Ateş; Hocalı’da şehit edilen soydaşların katledilişinin 27 yılında, katilleri lanetlediklerini söyledi.

Bundan tam 27 yıl önce 1992 yılında 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Ermeni ordusu ile Rus tank birliklerinin 613 soydaşı vahşice şehit ettiğini, 500 soydaşı ağır yaraladığını ve bin 275 soydaşı da esir ettiklerini hatırlatan Ateş sözlerine şöyle devam etti; “Her fırsatta 1915’i dile getiren, Türkleri soykırımla suçlayan Avrupa devletleri bu elim olaya karşı çıkmadığı gibi, destekleyerek Türk düşmanlıklarını bir kere daha yüzümüze vurmuşlardır. Avrupa Birliğinin kapısında bir asırdır soykırıma uğradık diye ağlayan Ermeniler, soydaşlarımıza tarihte görülmemiş eziyetlerde bulunmuşlardır"

SÖZ KONUSU TÜRK EVLADI OLUNCA HERKES SUS PUS
Bir Rus gazetecinin anlattığı elim bir olayı da payşaşan Ramazan Burak Ateş: "Altı yaşında gözleri sargılı bir kız çocuğu gördüm. Kameramı kapatmadan ona doğru eğildim ve neyin var diye sordum. Gözlerim yanıyor, gözlerim yanıyor! dedi.  Yanında bulunan doktor şöyle söyledi; ‘Gözleri kör olmuş. Gözlerinde sigara söndürmüşler. Bize getirdiklerinde gözlerinin içinde sigara izmaritleri vardı. Orada şahit olduklarımı, gözlerimin gördüklerini ve kulaklarımın duyduklarını dilim ifade edemiyor'. Ne yazık ki ülkemizde ve bütün dünyada Rabia’ya ağlayanlar Esma’ya ağlayanlar, Hrant Dink’e ağlayıp hepimiz Ermeni’yiz diyenler söz konusu Türk evlatları olunca suspuslar. Ey asil Türk milletinin kahraman evlatları, Ulu Türkçü Nejdet Sançar’ın da dediği gibi Türk’ü sevdim, Türk’ü seveceğim. Ama bunun sonunda ızdırıplar varmış, felaketler varmış, hatta karşılaşılacak türlü kahpelikler varmış. Hepsi kabulümdür. Türk ırkı sağ olsun. Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene!” 

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri vatandaşlara Hocalı katliamı ile ilgili bildiri dağıtarak denize karanfil bıraktı. 

Editör: Vitrin Haber