İçişleri Bakanlığınca geçen yıl başlatılan çalışma kapsamında, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği çalışmalarını sürdürüyor. Birim tarafından son olarak İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Hayvan Durum İzleme" (HAYDİ) mobil uygulamasının tanıtımı yapıldı.

Barış Manço Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince vatandaşlara ve basın mensuplarına HAYDİ uygulamasının nasıl kullanılacağına yönelik bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Hasan Tahsin Çimen, gazetecilere, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğinin müdürlükleri bünyesinde kurularak çalışmalara başladığını söyledi.

7/24 KESİNTİSİZ HİZMET
Bundan sonraki süreçte sahipli ve sahipsiz tüm hayvanların haklarının korunması yönünde gayret içinde olacaklarını vurgulayan Çimen, "Sinop ilimiz her sene yapılan en mutlu şehir istatistiklerinde birinci sırada yer almakta. İnsanlar kendilerini güvenli hissettiği yerlerde mutlu olurlar. Bizler de İl Emniyet Müdürlüğü personeli olarak 7 gün 24 saat kesintisiz olarak vatandaşımızın güvenliğini bir üst seviyeye çıkartmak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız. Nitekim denizin mavisi ve doğanın yeşilinin buluştuğu güzide ilimiz Sinop’ta bizler kadar can dostlarımız diye tabir ettiğimiz sokak hayvanlarının da yaşam hakları mevcut. 

PERSONELİMİZ KONUYLA İLGİLİ ÖZEL EĞİTİM ALDI
İçişleri Bakanlığımızın 2020 yılında faaliyete geçirdiği Çevre Doğa ve Hayvan polisimiz Sinop İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyete geçmiş bulunmakta. Bu nedenle özel eğitim almış personellerimiz, bundan sonra Sinop çevresinde ve içerisinde sahipli veya sahipsiz fark etmeksizin tüm hayvanlarımızın haklarını muhafazası ve koruması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu kesindir ki her ne kadar bu doğada yaşamak bizlerin hakkıysa aynı şekilde sahipli veya sahipsiz fark etmeksizin tüm hayvanların da bu hakkı mevcut. 

HAYDİ MOBİL UYGULAMASINI TELEFONLARINIZA İNDİREBİLİRSİNİZ 
Bu nedenle Evrensel hukuk normları ve bu normlara esas teşkil eden ülkemizde de yürürlükte bulunan, hayvan haklarını koruma kanunu mevcut. Bu kanunda da bu hayvanlarımızın haklarının korunması ve bunlara karşı herhangi bir şekilde muhalif olayların önlenmesi önlenemediği takdirde ise şüphelilerin hakkında gerekli adli veya idari İşlemlerin yapılması amaçlanmaktadır. Vatandaşlarımız akıllı telefon uygulama storlarından ücretsiz olarak indirebilecekleri HAYDİ uygulamasıyla, Hayvanlara yönelik suçlarla ilgili ihbarları 155 ihbar hattımıza anında kesintisiz şekilde ihbar edebilecekler. Bu aldığımız ihbarları da biz en güzel şekilde değerlendirmek istiyoruz. Duyarlılık gösteren tüm Sinoplu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekibi görevlileri Büro Amiri Komiser Yardımcısı Fatih Cinpolat ve polis memuru Bilge Duman ise 'Haydi' uygulamasını tanıtarak vatandaşları bilgilendirdi. Bu arada büro amirliği ekibi bölgedeki hayvanlara da mama verdi.

Editör: Vitrin Haber