Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" Sinop'ta lezzet ustalarının katılımla kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında son olarak Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öncülüğünde yemek yarışması düzenlendi. Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlikte 24 katılımcının 4 farklı dalda yaptığı yemeklere jüri puan verdi. Yarışmacılar dereceye girebilmek için ter döktü. 

Programa katılan Vali Erol Karaömeroğlu ve diğer protokol üyeleri, üniversite mutfağında ziyaret ettikleri katılımcılara başarılar dileyerek yemekler hakkında bilgi aldı. Ardından Vali Karaömeroğlu, bir yarışmacının “Sinop mantısı büker misiniz?” istediği üzerine mantısı bükerek “Artık Sinoplu oldum” dedi.

VALİ KARAÖMEROĞLU OBEZİTEYE DİKKAT ÇEKTİ
Vali Karaömeroğlu yaptığı açıklamada, Türz Mutfağının önemine ve hayatımıza giren hazır yemek kültürünün neden olduğu obeziye dikkat çekti. Karaömeroğlu; “Türk Mutfağı Haftası'nı dünyada hafta boyunca kutlamaya devam ediyoruz. Obezite tehlikesinin artık günümüz dünyasında toplumların ortak sorunu haline geldi. Çocuklarımız maalesef hazır yemeklere yöneliyor. Bu da çocuklarımızın geleceğine, salığına yönelik ciddi tehlike yaratıyor. Hem Türk mutfağı ile ilgili bir farkındalık yaratmak hem de gençlerimizi, çocuklarımızı daha sağlıklı yiyeceklere yönlendirmek amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Karaömeroğlu'nun konuşmasının ardından oluşturulan jüri tarafından, katılımcılarca hazırlanan yemekler tadılarak derecelendirildi. Etkinlik sonunda dereceye giren katılımcılara madalya ve kupa takdim edildi.

Editör: Vitrin Haber