Sinop’ta “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürlüğü tarafından sergi açılışı ve kutlama programı düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Serap Ustaoğlu Tırıl, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Melih Keleş, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgay Altun, Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez, engelli vatandaşlar  ve aileleri katıldı.

Kutlama programı öncesinde, engelli öğrenciler tarafından hazırlanan ve salon girişinde vatandaşların beğenisine sunulan ürünlerin yer aldığı serginin açılış kurdelesine kesen Vali Şakalar ve protokol üyeleri, daha sonra sergiyi gezerek burada yer alan ürünler hakkında bilgiler aldı. 

Daha sonra kutlama programına geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Melih Keleş, özellikle son yıllarda engellilere yönelik hizmetlerin artarak devam ettiğini söyledi.

Keleş; “Tüm engelli bireylerimizin yasal ve sosyal haklarından haberdar olmaları amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelliler haftası, engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına gelmemektedir. Engelli vatandaşlarımız yılda bir hafta da olsa sorunlarının gündeme getirilmesine katkı sağlamaktadır. Devletimizin katkılarıyla engelli vatandaşlarımıza her ay düzenli olarak ödenek verilerek destek olunmaktadır. Amacımız engelli vatandaşlarımızın normal bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri, yaşam standartlarını geliştirmektir. Günümüzde görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı artık engellilik değildir. Dolayısıyla asıl engel, hayatın her alanında 'Sen bunu yapamazsın' şeklinde ortaya çıkan ön yargılardır. Gerekli imkanlar ve fırsatlar verildiğinde bir çok engelli birey tüketici pozisyonundan çıkıp üretici konumuna girebilmekte, üretken bireyler olmaktadır. Yeter ki koşullar engel olmasın. Engelli çocuklarımızın üzerinde çok emeği geçen Sinop Özel Eğitim İlk ve ortaokulu öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu öğrencisi Melisa Yerli’nin okuduğu şiir ile devam eden programda Sinop Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okulu tarafından, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Kurtuluş Mücadelesinin 100. Yıl Dönümü dolayısıyla hazırlanan perde gösterimi programa katılanlar tarafından büyük alkış aldı. 
Program, bu gösterinin ardından sona erdi.



 

Editör: Vitrin Haber