İŞKUR İl Müdürü Çalışır, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları, işe ve iş yerine uyum projeleri, destek teknolojileri ve korumalı iş yerleri ile diğer projeler aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olduğunu söyledi.

Desteklenecek projeler hakkında bilgi veren Çalışır: "Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına ve engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler desteklenecek. Yine bu kapsamda ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler ile engellilere yönelik diğer projelerde destek kapsamında" dedi.

İŞTE DESTEK VE ORANLARI
Söz konusu engelli ve eski hükümlülere yönelik başvurular sonrası alınabilecek destekler hakkında bilgi veren Asaf Çalışır: "2021/3. dönem kendi işini kurmak isteyen engelliler için; en fazla 5 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin yani; su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım giderlerinin en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 15 bin TL işletme gideri desteği ile  makine, teçhizat, yazılım, donanım gibi alımlar için en fazla 45 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 65 bin TL destek sağlıyoruz.

HÜKÜMLÜLERE 53 BİN 662,50 TL'YE KADAR DESTEK 
2021/3. dönem kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere brüt ücretin 15 katına kadar yani, 53 bin 662,50 TL’ye kadar destek sağlıyoruz.
Proje başvuruları;  12.07.2021 tarihi mesai sonuna kadar www.iskur.gov.tr  internet adresimizde yayınlanan başvuru rehberinde yapılan açıklamalar dikkate alınarak, Engelli vatandaşlarımız e-devlet üzerinden online olarak başvurularını yapabilirler, eski hükümlü vatandaşlarımızın projelerini Denetimli Serbestlik Müdürlükleri veya Koruma Kurulları aracılığı ile İl Müdürlüğümüze iletmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber