Sinop İl Genel Meclisinin destekleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Sinop Özel İdare işbirliğinde hazırlanan 'Çocuklar Tarım Öğreniyor' projesinin startı verildi. Proje kapsamında şu ana kadar beş okulda 98 metrekarelik seralar kuruldu. Kurulumu yapılan seraların toplam 45 bin TL'ye mal olduğu belirtildi. 

Projenin tanıtımı Ada Anaokulunda yapılan sera açılışıyla yapıldı. Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl ve İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ile Sinop İl Genel Meclisi Üyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Özçelik'in katıldığı programda proje kapsamında oluşturulan seranın açılış kurdelesi kesildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, proje ile çocukların bizzat yasayarak öğrenecekleri seralarda tarımı sevmeleri, toprakla hemhal olmaları ve kendi çabalarıyla tarımsal üretim yapmalarının amaçlandığını söyledi. Yıldız, Proje ile çocukların eğlenerek öğrenmeleri, öğrenirken keyif almaları ve kalıcı bir öğrenmenin de sağlanmış olacağını dile getirdi. Yıldız: "İl Genel Meclisimizin destekleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Sinop Özel İdare işbirliği içinde hazırlanan 'Çocuklar Tarım Öğreniyor' projesi kapsamında şu ana kadar beş okulumuza 98 metrekarelik seralar kurduk. Abalı İlkokul-Ortaokulu, Sinop Özel Eğitim Okulu, Ada Anaokulu, Osmaniye İlkokulu, Lala İlkokulu olmak üzere kurulumu yapılan seralarımızın toplam maliyeti 45 bin lira tutmuştur. Çocuklarımızın yasayarak öğrenecekleri seralarımızda tarımı sevmeleri, toprakla hemhal olmaları ve kendi çabalarıyla tarımsal üretim yapmaları amaçlandı. Projemiz ile çocuklarımız eğlenerek öğrenecek, öğrenirken keyif alacaklar. Böylece kalıcı bir öğrenme sağlanmış olacak" dedi. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız projede emeği geçenlere teşekkür etti. 

Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ise, meclis olarak çocukların toprakla buluşabilmelerini sağlama noktasında önemli bir proje olan 'Çocuklar Tarım Öğreniyor' projesine destek vermekten dolayı mutlu oldukları söyledi. Projenin Köylere Hizmet Götürme Birliğinin bütçesiyle hayata geçirildiğini kaydeden Üçüncüoğlu, "Yol, su gibi hizmetleri yapmak görevimiz ama, sadece bunlar değil, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için de bu tür projelerin desteklenmesinin gerekliliği kanaatindeyim. Güzel bir proje oldu. Tüm paydaşlara ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber