Sinop Belediyesi tarafından 30 Ağustos tarihine kadar gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında; zeka geliştirici ahşap akıl oyunları başta olmak üzere, çocuk kitapları şenliği, origami şenliği, çocuk halk oyunları şenliği, açık hava dijital sinema gösterimleri yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği etkinlikler, 30 Ağustos Zafer Bayramı şenlikleri ile son bulacak.

SİNOPLU ÇOCUKLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR
Sinop Belediyesi Çocuk Etkinlikleri hakkında bilgi veren Proje Sorumlusu Erdoğan Car, Sinoplu çocukların organizasyona büyük ilgili gösterdiğini söyledi. Şu anda ahşap akıl oyunları ile etkinliklerin sürdüğünü dile getiren Erdoğan Car; "Sinop Belediyesi Çocuk Etkinlikleri kapsamında ilk olarak geçtiğimiz hafta Atatürk Parkı içerisinde ki basket sahasında çocuk kitapları günü yaptık. Şimdi 4 Ağustosa kadar zeka geliştirici ahşap akıl oyunları düzenliyoruz. Ardından origami şenliği, çocuk halk oyunları şenliği, açık hava dijital sinema gösterimlerimiz olacak. 30 Ağustos'ta düzenleyeceğimiz şenlik ile son bulacak. Sinop Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklere Kültür Bakanlığının da desteği var. Bu etkinliğin geleneksel hale geleceğini düşünüyorum. Ayrıca etkinliğimizde dağıtılmak üzere kendisi Sinoplu olan Marka Ajans sahibi Sayın Hulusi Derici tarafından da Sinoplu çocuklara dağıtılmak üzere 3 bin adet içecek gönderdi. Kendisine de teşekkür ediyoruz" dedi.

ÇOCUKLARLA OLMAK BÜYÜK KEYİF
Proje sorumlularından Nevşin Erdal Car ise oyunların çocuklarda zeka geliştirdiğini söyledi. Car; "Bu projeyi keyifle gerçekleştiriyoruz. Çocuklarla olmak çok güzel. Etkinliğimizde ki oyunlar zeka ve strateji oyunları. Üniversiteler, bu tür oyunların çocukların zeka gelişimlerini sağladığını söylüyor. Bu oyunları keyifle büyüklerde oynayabiliyor. Ben bu oyunları 50 yaş üzerindeki insanlara Alzheimer önleyici olarak tavsiye ediyorum. Projemizde yaklaşık 25 oyunumuz var" diye konuştu.

4 Ağustos tarihine kadar devam edecek ahşap akıl oyunları içerisinde, "Satranç, dama, solo test, 9 taş, 12 taş, hedef 5, mangala, Çin daması, yıldız-ay" gibi zeka geliştirici bir çok oyun bulunuyor. Etkinliklerin değir bölümleri ise 30 Ağustos tarihine kadar sürecek.  
Editör: Vitrin Haber