Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop'ta berber ve kuaförlerin 11 Mayıs Pazartesi günü mesai yapacaklarını hatırlatarak, berber ve kuaför esnafına hayırlı mesailer diledi. Alınan tedbir kararlarına harfiyen uyulmasını isteyen Gündoğdu, özellikle hijyen ve randevu konusunda hassas olunmasını istedi. 

Gündoğdu, yaklaşık 2 aydır iş yerleri kapalı olan berber ve kuaförler 11 Mayıs’ı heyecanla beklediklerini söyleyerek, berber ve kuaför esnafının yeni düzen ve çalışma koşulları için iş yerlerini hazırlama telaşında olduklarını belirtti. 
Başkan Gündoğdu. "Çok şükür iyi haberler geliyor ve zor günler yavaş yavaş ortadan kalkıyor, normalleşiyoruz. 11 Mayıs'tan itibaren bütün kuaförler, güzellik salonları ve berberler kepenk açacak. Şimdi onlar büyük bir heyecan içerisinde bizlerde onlarlayız. Korona virüs tehdidini en aza indirmek için randevu sistemiyle çalışmak önemli. Birden fazla koltuk olan mekanlarda sosyal mesafe kuralına hep birlikte uymamız gerekiyor. Esnaflarımız kesinlikle maskesiz olmayacak fakat müşteriler yapılacak işlemin özelliğine göre maskesini çıkarabilecek. Her müşteride hijyen kurallarına uyulması gerekiyor. Berberlerimizde jiletle tıraş yapılmazken kuaförlerde ve güzellik merkezlerinde, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek, bunların dışındaki faaliyetlere devam edilebilecek. Artık bütün ürünler tek kullanımlık olacak. Halkımızın sağlığı bizler için çok önemli" dedi.

Faaliyetleri kısıtlanan iş yerlerinde daha önce hijyen çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Gündoğdu: "27-03-2020 tarihinden itibaren kısıtlanmış olan iş yerlerimiz 11-04-2020 tarihinde açılacağından öncelikli olarak belirlenen şartlar yerine getirilip ikili görüşmeler neticesinde Sinop Belediyesi ve Sinop Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ekiplerince kapalı iş yerlerini de ilaçlayarak hijyen kurallarına uygun hale getirilmiştir. Bu bağlamda Belediye Başkanı sayın Barış Ayhan ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı sayın Gürsel Öz beye teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, malzeme ve dezenfekte konusunda sıkıntı yaşayan berber ve kuaförlere yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.
 

Editör: Vitrin Haber