Av yasaklarının sona erdiği 1 Eylül'den bu yana istenilen seviyede avlanamayan palamut Sinop'ta balıkçıların yüzünü güldürdü. 

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, son günlerde az miktarda avlanan palamudun Sinop'ta balıkçılara sürpriz yaptığını söyledi. 

Kentte denize açılan balıkçıların 300 kasa palamutla limana döndüklerini vurgulayan Bayrak, bunun bereketli günlerin habercisi olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Böyle bir palamut akını açıkçası beklemiyorduk, biraz sürpriz oldu. Çünkü 1 Eylül'den bu yana palamut zaman zaman kendini gösterse de istenilen seviyede olmadı. Dolaysıyla balıkçılarımız umduğunu maalesef bulamadı. Ancak bundan sonraki süreç için umudumuz arttı. Havaların artık soğumasıyla bölgede balık akışı bekliyoruz. İlk meyvelerini arkadaşlarımız aldı. İnşallah bunun devamı gelecek." 

Bayrak, avlanan palamutların kent içerisinde satıldığını belirterek, "Daha önce avladığımız palamutların il dışına satışını yapabiliyorduk. Artık öyle bir noktaya geldik ki avladığımız balık kendi ilimize ancak yetiyor. Onun için 300 kasa palamut tanesi 10 ila 15 lira arasından satıldı. Tezgahta daha yüksek bir fiyata alıcı bulacaktır" dedi.

AA

Editör: Vitrin Haber