Sinop'ta Adalet Ormanının açılış töreni ve fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Proje kapsamında Sinop Adalet Ormanında toplamda 3 bin fidan toprakla buluşmuş olacak. 

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan "Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi" kapsamında, Sinop'ta oluşturulan 20 dönümlük Adalet Ormanında 400 fidan toprakla buluştu. 
Adalet Ormanının açılış töreni ve fidan dikim etkinliğine: Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Öksüz, Sinop Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Kıl, Cumhuriyet savcıları ve hakimler ile tüm adliye personeli, Orman İşletme Müdürlüğü idarecileri ve çalışanları, Denetimli Serbestlik idarecileri ve görevlileri, Ceza İnfaz Kurumu idarecileri ve çalışanları, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulunun tüm üyeleri ve daire amirleri ile denetimli serbestlik müdürlüğünden ve açık ceza infaz kurumundan 30 yükümlü ve hükümlü katıldı. 
Ağaçlandırma sahasında 13 Mart 2019 tarihinden itibaren denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından başlanan hazırlık çalışmaları ardından düzenlenen törenle Adalet Ormanının ilk fidanları da toprakla buluşmuş oldu. Ekinlikte 400 fidan dikilirken toplamda 3 bin fidan dikileceği belirtildi. Hükümlü ve yükümlülerce ağaçlandırma ve bakım çalışmalarına diğer günlerde de devam edileceği öğrenildi.  

Program dahilinde Sinop Açık Ceza İnfaz kurumunda gerçekleştirilen etkinlikte aynı şekilde ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. 
Ayrıca tüm misafirlere pide, sütlaç, kurabiye ve içecek ikramının ardından etkinlik sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber