Sinop Bölgesel Kalkınma Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan AB Hibe Programı ve Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitim Projesi’nin açılış ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sinop'ta faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve STK gibi aktörlerin ulusal ve uluslararası çeşitli hibe programlarına nitelikli proje teklifleri hazırlayabilme ve sunabilme konusundaki bilgi düzeylerini geliştirerek, bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan projenin açılış toplantısına Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nurdan Taşkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi yetkilisi Dr. Engin Bayra, Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Turgay Altun, Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER) Başkanı Yılmaz Öz, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği Başkanı Kenan Aral ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere birçok kurum ve STK yetkileri katıldı. 

Sinop Bölgesel Kalkınma Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Derneği Başkanı Ebru Uysal yaptığı açılış konuşmasında;  “Bu proje, Avrupa Birliği’nin açacağı yeni programlardan, kalkınma ajanslarından vb. devletin sunduğu hibelerden yararlanmak isteyen il müdürlükleri, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkârlar odaları, meslek odaları, belediyeler ve kaymakamlıklar, dernekler, vakıflar, kooperatifler, üretici ve yetiştirici birliklerine vb. yöneliktir. Katılımcıların Avrupa Birliği adaylık sürecinde AB mali yardımlarını hakkında bilgilenmelerini, proje teklifi hazırlama sürecine hâkim olmalarını sağlayacaktır. Eğitim süresi boyunca teorik bilgilerin yanı sıra grup çalışmaları ile katılımcılar proje hazırlama mantığını pratik olarak da öğreneceklerdir. Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 12’şer kişiden oluşan 10 gruba 4 gün /24’er saatlik (toplam 120 kişi, 40 gün / 240 saat) MEB sertifikalı 'AB Hibe Fonlarına Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi' kurs faaliyetlerinin Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde şubat ayında başlaması planlanmaktadır. Bu kurslara katılmak isteyenler için ayrıca sosyal web sayfası,  medya, sms ve mail aracılığıyla bilgilendirme yapılacak olup,  kayıtlar için İŞGEM’de bulunan Sinop Bölgesel Kalkınma Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık Derneğine bizzat müracaat edilmesi gerekecektir. Kurslarda Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) teorik ve uygulamalı olarak anlatılacak olup grup çalışmaları ile katılımcıların kendi proje fikirlerini kâğıda dökmeleri de sağlanacaktır" dedi.

Aynı zamanda Sinop İş İnsanları Derneği’nde (SİNDER) başkan vekilliği görevi yapan Uysal, “Sinop İş İnsanları Derneği Başkanı Yılmaz Öz ve değerli üyeleri ile birlikte başarılı projelerde yer almayı planladıklarını belirtti. “SİNDER’in de çalışmalarımıza katılımı ile ayrı bir güç kazanmış bulunmaktayız, İşbirliğimiz sayesinde umut ediyorum ki katma değer yaratan birçok başarılı projelere birlikte imza atacağız" diye konuştu. 

Uysal’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Recep Yüksel tecrübeleri doğrultusunda katılımcılara proje hazırlama ve uygulama süreçleriyle ilgili önemli tavsiye ve bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber