Merkezi İstanbul'da olan Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) tarafından bu yıl Sinop'ta 5.si düzenlenen "Seyyid Bilal Hazretleri Anma Etkinliği" büyük bir katılımla gerçekleşti. 

SADER ile Sinop İl Müftülüğü organizesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, peygamber efendimizin torunu Seyyid İbrahim Bilal Hazretlerinin metfun bulunduğu türbeyi içine alan camide yapıldı. Cuma namazı öncesi başlayan programda İl Müftü Yardımcısı Abdullah Salman ile Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Muhammet Karaağaç birer konuşma yaptı. 

Seyyid Bilal Hazretleri hakkında akademik çalışması da bulunan Araştırma Görevlisi Muhammet Karaağaç, programda yaptığı konuşmada genel olarak Seyyid Bilal Hazretlerinin hayatına, Sinop’a geliş tarihi ile ilgili bilgilere ve Sinop’un bir Türk-İslam şehri haline gelmesindeki katkılarına yer verdi. Ardından din görevlileri Selahattin Başkaya ve Yusuf Sözen tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Cuma namazı sonrası da cami bahçesinde katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı. 

Etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirten Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) Başkanı Remzi Yüksel, tüm katılımcılara teşekkür etti. Yüksel, yaptığı açıklamada, “Derneğimizin merkezi İstanbul'da. Biz SADER olarak kuruluşumuzdan bu yana Sinop'umuzun kültürünü, değerlerini dışarıya tanıtmak için çabalıyoruz. Seyyid Bilal Hazretleri Anma Programını her yıl Ağustos ayında yapıyoruz. Dernek olarak bu yıl 5.sini düzenlediğimiz, şehrimizin önemli simgelerinden olan Seyyid Bilal Hazretleri’ni anma etkinliğimize destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da SADER olarak Seyyid Bilal Hazretlerini ve kentimizin manevi değerlerini anmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, Büyük Birlik (BBP) Partisi Sinop İl Başkanı Suat Bünyat ile ilçe başkanları, Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER) Başkanı Yılmaz Öz, Boyabatlı Şair Zeynel Parmaksız, BOYDEF Başkan Vekili Mehmet Kılıçalp, Güve Köyü Dernek Başkanı Yılmaz Ercan, Boyabatlı İşadamı İsmail Taştekin, STK temsilcileri, SADER yöneticileri ile üyeleri ve çok sayıda Sinoplu katıldı.

Editör: Vitrin Haber