Etkinlikler kapsamında ilk tören Valilik Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Vali Yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından bayraklar yarıya indirilerek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.  
Valilik önünde gerçekleştirilen tören sonrası etkinlikler Halk Eğitim Merkezi Salonunda devam etti. 

Burada gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Buradaki anma programında öğrenciler tarafından şiirler okunarak Atatürk’ün ölümü ve defnedilişi ile ilgili video izlendi. Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Program sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlar, salon dışında açılan Atatürk sergisini gezdi.  

 
Editör: Vitrin Haber