Sinop Belediye Başkanı  Baki Ergül’ün de  katılım gösterdiği dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan 22. Doğu Akdeniz turizm ve seyahat fuarı 60 bin m2 fuar alanında Türkiye’den birçok İl ve 106 yabancı Ülkenin yanı sıra yüzlerce Turizm Merkezinden bin 65 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Bu yıl 22.’si düzenlenen ve turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren EMİTT 2018Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Sinop’a ayrılan 5. Hol ve 100 metrekarelik stant; İlginç konseptiyle ilk gününde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Çok sayıda davetlinin katıldığı Fuarda Sinop standı yoğun ilgi gördü. Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz de Sinop standını ziyaret edenlerle yakinen ilgilendi. Fuarın birinci günü geçen yıla oranla daha yoğun kalabalık ziyaretçi akını ile başladı ziyaretçilere yöremize ait çeşitli yiyeceklerden; Nokul, Boyabat ezmesi, Sinop pidesi gibi ikramlarda bulunuldu. Tanıtıcı kitapçık ve broşürlerle ilimizin tanıtımı yapıldı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB'in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin iş ortaklığında düzenlenen EMITT, ilk iki gününde turizm profesyonellerine, üçüncü ve dördüncü gününde ise tatil tüketicilerine yönelik oldu. Tatil tüketicileri fuarda seçtikleri tatil destinasyonlarını inceleyerek ve bütçelerine uygun tatil rotalarını cazip fiyatlarda 'erken rezervasyon' kampanyalarıyla ulaşma imkanına sahip oldu.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün  iştirak ettiği fuara Sinop ve Belediye Personeli, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü personeli, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz ve Müdürlük personeli, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici , Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Otelciler Seyahat Acenteleri ve diğer turizm işletmeleri el birliğiyle İlimize gelen turist sayısını artırabilmek, İlimizin sahip olduğu kültürel değerleri tanıtabilmek amacıyla EMİTT 2018 Turizm Fuarında yoğun bir çalışma sergilediler.

Geçen yıl 46 bin 670 kişinin ziyaret ettiği fuara bu yılda büyük ilgi var
25 – 28 Ocak tarihleri arasında açık olan ve bu yıl yoğun bir ilgi gören EMITT'e 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü başvuru yaptı. Fuar süresince 6 binden fazla randevu gerçekleştirildi.
Editör: Vitrin Haber