Ceza infaz Kurumları Geleneksel ürün ve el sanatları fuarlarının 13. sü Antalya'da yapıldı. Sinop Ceza infaz Kurumu, Antalya Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ve 67 Ceza İnfaz Kurumunun yer aldığı geleneksel “Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarı”na katıldı.  Bu yıl ilki Antalya da düzenlenen ve her yıl dokuz farklı şehirde gerçekleştirilecek olan  fuarda, Sinop Cezaevi olarak satışa sunulan gömlekler ve kravatlar kısa sürede tüketilirken, binlerce sipariş alındı.
Her yıl 9 farklı şehirde düzenlenen ve hükümlülerin el emeği göz nuru ürünlerinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu “13. Ürün ve El Sanatları Fuarı” bu yıl kapılarını Antalya Cumhuriyet Meydanında kurulan görkemli fuar alanında açtı. Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen fuarda Sinop standı büyük ilgi gördü. 

Fuar açılışında bir konuşma yapan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım düzenlenen fuarın önemine dikkat çekti. Yıldırım; “2015 yılında düzenlenen fuarlardan sonra bu yıl ilk Fuarın Antalya ‘da düzenlendi, ceza infaz sistemimiz insan odaklı bir yaklaşım benimsemektedir,  bu sistemin birinci hedefi ceza infaz kurumlarından salıverilecek bireyleri topluma kazandırmaktadır. Bu kapsamda infaz sistemimizin suça sürüklenen bireylerin yeniden suça yönelmesini önlemek için her türlü eğitim ve psiko-sosyal çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülmektedir' dedi. 

SİNOP FUARA DAMGASINI VURDU!
Fuarda, hükümlülerin hayallerini, düşüncelerini, hasret ve özlemlerini nakış nakış işlediği ürünler sergilendi. Sinop Ceza İnfaz Kurumları, kamu ve özel sektör işbirliği çerçevesinde faaliyete başlayan Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlüler tarafından üretilen gömleklerle ve kravatlarla fuarda büyük beğeni ve ilgi gördü.
Sinop standını ziyaret eden Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bağcı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım,  İşyurtları Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, Antalya Adliyesinde görevli Hakim ve Cumhuriyet Başsavcıları ve diğer katılımcılar Sinop standındaki ürünleri beğeni ve ilgi ile inceledi. 

Üretilen gömleklerin ve kravatların kalitesi konusunda hemfikir olan ziyaretçiler, fiyatların ucuzluğu konusunda şaşkınlıklarını ve memnuniyetlerini ifade ettiler. 
Sinop Ceza İnfaz Kurumlarındaki hükümlülerden A.O.S nin yaptığı, gövdesinde Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının logoları olan ve yaklaşık 6 ayda tamamlanan, 1 buçuk metre boyundaki tamamen ahşaptan oluşan  ve Türkiye’nin ilk yerli helikopteri Atak helikopterinin maketi, gövdesinde yazılı olan ‘’TÜRKİYE ATAKTA ‘’ sloganı ile ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, ziyaretçiler  hayranlıklarını gizleyemediler. Binlerce kişi Maket helikopterle hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİNOP CEZA İNFAZ KURUMLARIMIZ BİZİM İFTİHARIMIZDIR
Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının bir iftihar kaynağı olduğunu söyleyen Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, başarılı çalışmalara imza atan cezaevi yönetimini tebrik etti. Yıldırım; “Sinop Ceza İnfaz Kurumlarımız bizim iftiharımızdır. Başarılı çalışmaları ile çıtayı her geçen gün yükseltiyorlar. Diğer Ceza İnfaz Kurumlarımıza da örnek teşkil ediyorlar. Sinop Ceza İnfaz Kurumları ürettikleri gömlek ve kravatla marka oldular. Üretimdeki başarılarını tanıtım ve pazarlama noktasında da sergiledikleri başarılı grafikle de tamamlayarak, artık tüm piyasada aranır ve talep görür durumdalar. Buda bizi fazlası ile mutlu ediyor. Başta Saygıdeğer Kurum Müdürü olmak üzere tüm personele teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.

FUARDA SİNOP’U EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK
Ceza İnfaz Kurumları Ürün ve El Sanatları Fuarına katılan Sinop Ceza İnfaz Kurumlarının başarılı bir sınavı daha geride bıraktığını söyleyen Sinop Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, fuarda Sinop cezaevini ve Sinop’u en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. Duman; “Sinop Ceza İnfaz Kurumları olarak son derece başarılı bir fuar gerçekleştirdik. Antalya Fuarı gerek ürünlerimizin, gerek Ceza İnfaz Kurumlarımızın başarılı çalışmalarının, gerekse de ilimizin tanıtımı açısından son derece başarılı geçmiştir. Gömleklerimiz ve kravatlarımızın kalitesi inanılmaz derecede talep gördü. Mayıs ayı içerisinde İstanbul da gerçekleştirilecek fuarla başarılı çalışmalarımızı daha da ileri noktalara taşıyacağız. Biz üretime ve insana önem veriyoruz. Bugünkü başarımızın temelindeki en büyük gerçek budur. Başarılı çalışmalarımızda bize büyük destek sunan Adalet Bakanlığı yetkililerimize, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürümüz Sayın Enis Yavuz Yıldırım’a, İşyurtları Kurumu Daire Başkanımız Sayın Dr. Vehbi Kadri Kamer’e, Sinop Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ozan Kaya ve Ceza İnfaz Kurumları Savcımız Sayın Aykut Balcı’ya destek ve ilgilerinden dolayı kurumum ve şahsım adına şükranlarımı sunarım. Bu başarıda büyük emekleri olan tüm kurum personelime de ayrıca teşekkür ederim” dedi 

Fuar süresince Sinop Ceza İnfaz Kurumları standını yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etti. Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları tarafından fuarda satışa sunulan gömlekler ve kravatlar kapış kapış satılırken, binlerce sipariş alındı.
 
Editör: Vitrin Haber