Sinop Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından “Sinop’ta Elli yıl ve daha önce forma giymiş emektar sporcularla vefa söyleşisi” etkinliği düzenlenecek.
Sinop’un spor tarihine ışık tutacak olan söyleşi programında duayen sporcular programa katılanlarla anılarını paylaşacak.

Yarın saat 15.00’da Yalı Kahvesi Çay Bahçesinde düzenlenecek olan Program hakkında bilgi veren Sinop Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Bilgili, etkinlikle birlikte Sinop’un unutulan spor geçmişinin hatırlanacağını, anıların tazeleneceğini söyledi. 

Bilgili; “Kuruluş amaçlarından biri olan kültürümüze hizmet etmek ve kültürümüzü yaşatıp geliştirmek olan derneğimiz bu etkinliği: Sinop’umuzun spor duayenlerinden Necdet Kanal’ın “Sinop Kültürü ve Sinop’un Spor Tarihini içeren Belgesel niteliğindeki çalışmasını “öğrendikten sonra, böyle bir etkinliğin bu çalışmaya katkı yapacağını düşünülmesi üzerine planladık.  
Bu etkinlikle:  Sinop’umuzun sporuna emek vermiş eski ustaları buluşturularak eski günleri canlandırıp yad etmelerini sağlamak, onlara onları ve yaptıklarını unutmadığımızı göstermek, yeni sporcularla eskileri tanıştırmak, Sinop’umuzun unutulan spor geçmişini hatırlatmak, anıları tazelemek, unutulan eski spor gerçeklerinin kayıtlara geçirilmek, eski ustalarımızı onure etmek, Necdet Kanal tarafından yazılan Sinop’un Spor Tarihi belgeseline katkı sağlamak, Sinop’un spor kültüründe bir ilki başlatmak, gibi bir takım eksikliklerin giderileceğini umuyoruz.
Bu etkinlikte ‘onur konuğu’ olarak davet edilenler arasında muhakkak ki unuttuklarımız olmuştur. Bunun için onlardan özür dileriz. Ancak bundan sonra yapılacak benzer etkinliklerde muhakkak bu arkadaşlarımız-ağabeylerimiz yerlerini alacak, bu eksiklik giderilecektir” dedi.

 

Editör: Vitrin Haber