Sinop Valisi Hasan İpek iade-i ziyaretleri kapsamında önceki gün STK'ları ziyaret etti. 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetini ziyareti sırasında çeşitli açıklamalarda bulunan Vali İpek, Sinop ve Sinopluların doğası ve insan profiliyle bir çok yerden farklı güzellikleri olduğunu söyledi.

EN BÜYÜK GÖSTERGE TRAFİK IŞIKLARININ OLMAYIŞI
Sinop'ta trafik ışıklarının olmayışının bile insanların birbirine olan saygısını en güzel şekilde gösterdiğini dile getiren Vali Hasan İpek, sözlerine şöyle devam etti; "Herkese de diyorum ki; 'Kentinizi fazla anlatmayın, söylemeyin. Bu güzelliğini herkes görürse Sinoplulara yer kalmaz' diye espri yapıyorum. Ama işin doğrusu Sinop birinci olarak insanların birbirine karşı saygısı sebebi ile gerçekten çok değerli bir il. Bunu da en güzel şekilde trafikte görüyoruz. Sinop’ta 1 tane trafik ışığımız var. Burada yayalara araç sürücülerinin ne kadar saygılı olduğunu her seferinde görüyorum. Trafikte birbirlerine karşı saygılarını görüyorum. Şehir merkezinde yollarımızın elverişsiz olmasına rağmen uzun kornalar ve büyük kavgalar hiç görmüyorum. Bu Sinop’ta insanların birbirine karşı saygısı ve iyi niyetini gösteriyor. Sinoplular birbirlerine karşı saygılı insanlar gerçek anlamda vatandaşlık bilinci içinde olduklarını ve saygılı ve mutlu insanlar olduklarını gösteriyor. Zaten bu mutluluğu da Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yaptığı araştırma Türkiye'nin en mutlu ili Sinop çıkması ile de tescillenmiş oldu.  

SİNOP, SAYGILI, KANAATKAR, ÜLKESİNİ SEVEN MUTLU İNSANLARIN ŞEHRİ
Sinop tabii olarak güzellikler içerisinde olduğunu belirten Vali İpek;  “Karadeniz’in denizi, yeşilliği, rengarenk sonbahardaki ormanları ile tüm güzelliklerini barındıran bir il. Ama bunun yanında diğer illerde olmayan tarihi geçmişi ile çok önemli bir il. Ortodoks kiliseleri, Selçuklulardan kalma çok değerli eserler, Osmanlılardan kalma çok değerli eserler, kalesi, tüm Türkiye’de meşhur olan Cezaevi, Boyabat Kalesi gibi tarihi güzellikleri ile de çok güzel bir ilimiz. Karadeniz’deki tüm güzellikleri bir arada toplamış” dedi. 

EN GÜZELİ İNSANLARIN GÜZELLİĞİ
Sinop’un hem Şelaleleri hem sahili ile Karadeniz’de güneye bakan tek sahili olan il olduğunu belirten Vali İpek sözlerine şöyle devam etti; “Yani denize bakarken güneye dönüyorsunuz ve siz kuzeydesiniz. Ve böyle birçok tabii güzellikleri ile de sayamayacağımız derecede güzel ve değerli bir vilayetiz. En güzeli de insanların güzelliği ben bunu tekrardan vurgulamak istiyorum. Sinop, hem saygılı, hem kanaatkar hem de ülkesini seven, gerçekten de mutlu insanların şehri. Sinop’ta olmaktan dolayı gerçekten mutluluk duyduğumu bende belirtmek istiyorum"

TUTUKLANANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU SİNOP DIŞINDAN
15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Sinop’ta FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda tutuklama olduğunu hatırlatan Vali Hasan İpek, yapılan araştırmalar sonucunda tutuklu bulunan kişilerin büyük çoğunluğunun Sinop dışından geldiklerini ve Sinopluların vatanına milletine bağlı olduklarını dile getirdi. Hasan İpek; “Bizde devlet aleyhine, ülkenin birliği aleyhine çalışan hiçbir kuruluş ve hiçbir Sinoplu yok. Bunu övünçle söylüyorum. 15 Temmuz olaylarından sonra FETÖ ile ilgili yapılan çalışmalarda da tutuklanan çok kişi olduğunu söylediler. Ama nüfus kayıtlarına bakıldığında bunların büyük bir çoğunluğunun Sinoplu olmadığını, dışarıdan gelenler olduğunu ve özellikle Sinop'u karıştırmak için gelenler olduğunu gördük. Bu da Sinopluların her şeyiyle hem devletine hem milletine bağlılığını hem de gerçek anlamda vatandaşlık bilinci içerisinde olduğunu saygılı ve mutlu insanlar olduğunu gösteriyor. Zaten bu mutluluğu da TÜİK’in yaptığı araştırma Türkiye’nin en mutlu ili Sinop çıkmasıyla da tescillenmiş oldu" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber