Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan "Saleple Kazanıyorum" projesi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansına (KUZKA) sunuldu. Toplam bütçesi 1 milyon 98 bin 500 TL olarak hazırlanan proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.  “Saleple Kazanıyorum” projesi KUZKA ile imzalanacak sözleşme ile yürürlüğe girecek ve 18 ay içerisinde tamamlanacak.

Sinop’un proje kapsamında salep üretiminde önemli bir yere sahip olacağını belirten Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu, projenin yatırımı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleneceğini belirtti.

SALEP ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK
Hazırlanan proje ile Sinop’ta salep üretim alanlarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Tanrıkulu; “ Öncelikle projemizin hazırlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanana kadarki süreci yürüten ve projenin yürütülmesi sürecinde 18 ay görev alacak olan proje ekimize Sinop’un tarım sektörüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.   

HEDEFİMİZ KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN YETİŞTİRMEK
Ana hedeflerinin katma değeri yüksek ürün yetiştirilmesi olduğunu söyleyen İL Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu proje ile salep üretim alanlarının yaygınlaştırılması, coğrafi işaret alınarak salep pazarında yeni bir marka yaratılması, işleme-paketleme tesisi ve kooperatifleşme ile birlikte üretimden pazara kadar oluşturulacak bir sistem kurulması, özellikle kadınlar ve gençler için istihdam yaratılması ve atıl tarım arazileri ile kuru tarım alanlarında katma değeri yüksek ürün üretilmesi ana hedefimizdir. İlimizin ülke genelinde salep merkezi olarak söz sahibi olmasını sağlayacak bu projenin ilimiz tarımına hayırlı olması dilerim” dedi.