Sinop kent merkezinde iç kale burçlarından birisi üzerinde 1930'lu yıllarda yapıldığı belirtilen saat kulesinin kısa süre içerisinde tekrar çalışır hale getirilmesi planlanıyor. Kulede yer alan saatlerin rakamlarının bulunduğu panoların yerleştirilme çalışmaları tamamlanırken, şu an itibariyle ışıklandırmaları yapılıyor.  Aslen elektronikçi olan Gazeteci Osman Aksu'nun ücretsiz olarak tamir ettiği saat mekanizmasının ise yerine konulması için sadece sayılı günler kaldı.

Konuyla ilgili Vitrinhaber'e konuşan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, saatin oranımı ile Sinop'un sembollerinden birinin daha tekrar hayat bulacağını söyledi. 

Cemalettin Kaya; "Saat kulemiz Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış. Tabi bizim bu emeğimiz, o yıllarda verilen emeğin yanında hiç sayılır. O dönemde mekanik teşkilatla yapmışlar. Saatimiz uzun süredir bozuk olduğu için çalışmıyordu. Bizde tekrar saat kulemizi çalışır vaziyete getirmek için belediyeye müracaat ettik. Konuyla ilgili fikirlerimizi sunduk ve kabul edildi. Kendileri de konuyla ilgili destek vereceklerini bildirdiler. Bu sırada asıl mesleği elektronikçi olan Gazeteci Osman Aksu bey, kulenin saat bölümünü kendisinin ücretsiz tamir edip yapabileceğini bizlere ilettiler. Bu da bizim için büyük bir lütuf oldu. Birlikte saati söktük ve şu an Osman bey kulede bulunan bu 4 saati işler vaziyete getirdi. Bunun akabinde sağ olsun Erol arkadaşımız da kalan kısmıyla, sökülüp takılmasıyla ilgileniyor. Bu arada Sinop İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı Rafet Orhan ve ekibinin büyük desteği oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Saat kulesi denizden muhteşem gözüküyor. İnsanlar duyarlı, yöneticilerimiz ilgili. Bütün bu katkılarla birlikte bunu gerçekleştiriyoruz. Saatlerimiz bundan sonra dakika şaşmayacak ve bundan sonra da kolay bir şekilde müdahale edilebilecek" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber