Sinop’ta Kurban bayramı dolayısıyla protokol üyeleri çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. 

Kurban Bayramı öncesi Arefe günü Orman Kampı Eğitim merkezinde Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya'nın ev sahipliğinde Sinop Ak Parti Milletvekili  Cengiz Tokmak ve Sinop CHP Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Temel Çetinkaya, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman ve Kaya Çelik, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla Sinop Valiliği bayramlaşma Programı'nın ilk kısmı gerçekleştirildi. 
                 
Kurban Bayramı Programı'nın ikinci kısmında ise Vali Çetinkaya beraberindeki AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Temel Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ümit Korkmaz, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen'den oluşan bir heyet ile Merkez İlçe Karakol Amirliği, Merkez Jandarma Komutanlığı, Sinop Kapalı Cezaevi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ile Çocuk evleri sitesine ziyaret gerçekleştirdi.
Emniyet ve Jandarma ziyaretlerinde arife günü için nöbet başında bulunan personel ile bayramlaşan Vali Çetinkaya ve protokol üyeleri, ardından Sinop Kapalı Cezaevine geçerek mahkûmlarla bayramlaşarak kısa süre sohbet etti.
Çocuk Evleri Sitesinde yaşayan çocuklara bayram harçlığı ve çocuklar için hazırlanmış çeşitli hediyeler vererek onlarla bir süre zaman geçiren Vali Çetinkaya ve beraberindekiler Şehir Mezarlığı'nda bulunan Şehitliğe giderek kabir ziyareti gerçekleştirdiler. Şehit mezarlarına birer karanfil bırakarak dua ettiler. Son olarak 2011 yılında Hakkari Çukurca ilçesinde Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun ilimiz Uzungürgen köyünde yaşamakta olan ailesine bayram ziyareti gerçekleştirdi.
Editör: Vitrin Haber