Sinop Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Muhasebecisi İHH Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Bilgili'nin işine son verilmesi ile ilgili haberimize Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığından bir açıklama geldi.

Açıklamada Sinop OSB'de muhasebe bölümündeki işlerin azlığı ve yeni istihdam edilen OSB Bölge müdürünün aynı zamanda muhasebeci olması nedeniyle hem bölge müdürlüğünü hem de muhasebe hizmetlerini yürütme imkanı olduğundan OSB Muhasebe bölümünde personel olarak çalışmakta olan Kadir Bilgili'nin iş sözleşmesi kıdem ve ihbar tazminatları dahil olmak üzere tüm özlük hakları yasal alacaklarının ödenmesi koşulu ile “feshine" karar verildiği bildirildi.

HAKSIZ İTHAMLARLA İLGİLİ HER TÜRLÜ YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR!

Açıklamada ayrıca Kadir Bilgili tarafından yapılan ve habere konu olan açıklamada Sinop OSB Yönetim Kuruluna yönelik aslı olmayan ve gerçeklerle hiçbir ilişkisi bulunmayan iftira ve ithamlarda bulunduğu ve yapılan bu iftira ve ithamlarla ilgili her türlü yasal işlemin başlatılacağı bildirildi. 

Sinop Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Sinop Organize Sanayi Bölgesi muhasebe personeli Kadir Bilgili 22.07.2016 tarihinde düzenlenen yönetim kurulu toplantısında, "SİNOP OSB'de muhasebe bölümündeki işlerin azlığı ve yeni istihdam edilen OSB Bölge müdürünün aynı zamanda muhasebeci olması nedeniyle hem bölge müdürlüğünü hem de muhasebe hizmetlerini yürütme imkanı olduğundan OSB Muhasebe bölümünde personel olarak çalışmakta olan Kadir Bilgili'nin iş sözleşmesi kıdem ve ihbar tazminatları dahil olmak üzere tüm özlük hakları yasal alacaklarının ödenmesi koşulu ile “feshine" karar verilmiştir. Fesih kararı ve mevcut alacaklarının kendisine ödeneceği bildirilmiştir. Ancak adı geçen şahıs Sinop’ta faaliyette bulunan yerel basın ve yayın organlarında verdiği demeçlerde Sinop OSB Yönetim Kurulumuza yönelik aslı olmayan ve gerçeklerle hiçbir ilişkisi bulunmayan iftira ve ithamlarda bulunmuştur. Ancak şunu belirtmek isteriz ki Kadir Bilgili adlı personelin iş akdinin fesih edilmesinde hiçbir siyasi sebep bulunmamaktadır. İş akdi tamamen yukarıda belirttiğimiz gerekçelerle fesih edilmiştir ve kendisinin de mağdur edilmeyerek tüm yasal haklarının ödeneceği bildirilmiştir. Yönetim Kurulumuza yönelik yapılmış bulunan bir takım iftira ve ithamlar içeren bu açıklamalar için gerekli her türlü yasal işlemi başlatacağız. Sinop OSB yönetim kurulu olarak tek amacımız Sinop’ta sanayinin gelişmesini sağlamak ve OSB’yi örnek bir bölge haline getirmeye çalışmaktır. Bu türlü asılsız iftira ve ithamlar hiçbir zaman bizi yıldırmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Sinop Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı”
Editör: Vitrin Haber