Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM) önünde Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Ordu Valisi Orhan Düzgün; “Şimdiye kadar Ordu ilimiz ve diğer komşu vilayetlerimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında açılan fuarlara dâhil olmak suretiyle kendi illerinin turizm bölgelerinin yaylalarını, kültür varlıklarını tanıtmaya gayret gösterdiler. Oralarda yapılan tanıtımlar daha çok dosya üzerinde, broşürler üzerinde, görsel ortamda hazırlanan CD’ler ve belgeseller üzerinde oluyordu. Karadeniz bölgemizde böyle bir turizm fuarına ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde hepinize hoş geldiniz diyorum. Üç gün sürecek olan fuar süresince bölgemizi ve fuarı ziyaret edecek olan, özellikle satın alıcı olarak nitelendirdiğimiz, seyahat acentelerinin bu vesileyle bölgemizi görmelerinin, bölgemize olan ilgiyi artıracağına inanıyorum. Bu nedenle Karadeniz Turizm Fuarı’nın da bölgemizin tanıtılması adına, çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ordu Valisi Sayın Orhan Düzgün’ün konuşmanın ardından Ordu Karadeniz Turizm Fuarı’nın açılış kurdelesi Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Amasya Valisi Abdil Celil Öz tarafından kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı destinasyonlarını başta Ordu İli ve bölge halkı olmak üzere turizm meraklılarıyla buluşturan olan Ordu Karadeniz Turizm Fuarı’nda 55 kurum ve firmanın stantları yer alacak.  Fuara ayrıca Gürcistan, Azerbaycan ve Kırgızistan ülkelerinin yanı sıra Sinop, Samsun, , Kilis, Amasya, Bartın, Giresun, Van, Tokat, Ağrı, Artvin, Çorum, Kırıkkale, Rize, İzmir illeri ile belediyeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri ve oteller katılıyor.

Editör: Vitrin Haber