Sinop İl Müftülüğü ve Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte Her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Kermes etkinliği, bu yıl da hayırseverlerin katkıları ile Sinop Alaaddin Camii Avlusunda açıldı.

Kermesin açılışı Sinop Valisi Hasan İpek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10.Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Afet Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Kermes açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kermesten elde edilen gelirin Kur’an Kurslarında kalan öğrencilerin giderlerinde kullanılacağını söyledi. Çelik; “En büyük yatırım gençliğe ve eğitime yapılan yatırımdır. Çünkü gençliği vatan, millet sevgisiyle yetiştiremeyen bir milletin geleceği karanlıktır. Kur’an Kurslarımızda kalan ve hafızlık yapmakta olan geçlerimize daha güzel imkanlar sağlamaya gayret sarf ediyoruz. Onların eğitimlerine ve kaldıkları Kur’an Kurslarımızın fiziki yapılarını daha güzel bir hale getirmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu kermesi düzenledik. İl Müftülüğü ve olarak bütün personelimizle halkımızın kaynaşması, görevlilerimizin ailelerinin birbirleriyle tanışması başta olmak üzere faaliyeti devam eden Yatılı Kız ve Erkek Hafızlık Kur'an Kurslarımızın ihtiyaçlarına bir nebze katkı olması amacıyla düzenlediğimiz kermes bütün halkımızı davet ediyorum.” dedi. 

Müftü Çelik’in konuşması sonrasında yapılan duanın ardından kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi.
Sinop İl Müftülüğü, Kur’an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte Kur’an Kurslarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlenen kermes 13 Mayıs 2018 Pazar gününe kadar devam edecek.
Editör: Vitrin Haber