Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği Başkanı Kenan Aral Rumeli TV’de yayınlanan ve Cüneyt Şentürk’ün hazırlayıp sunduğu Cüneyt Şentürk ile Balkan Expresi Programının canlı yayın konuğu oldu. 

Yaklaşık iki saat süren programda canlı yayın konuğu olan Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği Başkanı Kenan Aral program süresince Sinop Mübadele Derneği ve Sinop İl’i ile ilgili soruları cevaplandırdı. Başkan Aral Sinop İl’inin deniziyle, kumuyla, yeşiliyle, ormanıyla, koylarıyla, Şelaleleriyle, türbeleriyle, müzeleriyle tarihi cezaevi ve kültürel varlıkları ile tam bir turizm kenti olduğunu belirterek herkesi Sinop’a tatil yapmaya davet etti. Başkan Aral dernek olarak Sinop turizmine her konuda katkı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Programda ayrıca Balkanlardan Sinop’a Kültür Köprüsü Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Aral, 4 aydır devam eden proje hazırlık çalışmalarının 12 Haziran itibarıyla sona ereceğini söyledi. 29 Mayıs Pazar günü 2. Geleneksel Etli Kazan Pilav Şenliği düzenleyeceklerini, bu etkinliği başta Rumeli TV kanalı ve program yapımcısı Cüneyt Şentürk olmak üzere, Türkiye’deki tüm Balkan ve Mübadil Derneklerini davet ettiklerini sözlerine ekleyen Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği Başkanı Kenan Aral, projeye desteklerinden dolayı Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’ya da teşekkür etti.

Programın son bölümünde Başkan Aral Cüneyt Şentürk’e programa davet edilmesinden ötürü hem şahsı, hem Derneği hem de Sinop halkı adına teşekkür ederek Sinop İl’inin sembolü olan bir tekne kotra hediye etti. 

Program yapımcısı Cüneyt Şentürk ise çiçeği burnunda projeleriyle, kültürel etkinlikleri ve faaliyetleri ile gündemde olan Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Derneği Başkanı Kenan Aral’ı konuk etmekten mutluluk duyduklarını belirterek 29 Mayıs olmak üzere en kısa zamanda Sinop İl’ine geleceklerini ifade etti.

 
Editör: Vitrin Haber