Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sinop’ta inşa edilen Saraydüzü Barajı Sulaması’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje ile yörede 22.130 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 

PROJEDE FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 82’YE ULAŞTI
Saraydüzü Barajı Sulaması Projesi kapsamında bugüne kadar 902 metre uzunluğundaki sulama tüneli ile boru döşenen kısımlardaki sanat yapıları tamamlandı. Toplulaştırma çalışmaları devam eden projede cazibeli kısmın inşaatı tamamlandıktan sonra pompaj ile sulanması planlanan 11.340 dekar alanı kapsayan ikinci kısım ihale edilecek. Projenin ikinci kısmının tamamlanmasıyla 22.130 bin dekar münbit toprak suya doyacak. 
Bu yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen 50 milyon TL yatırım bedelli projede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 82’ye ulaştı. 

MİLLİ EKONOMİYE 12 MİLYON TL KATKI 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sulama olanaklarının güçlenmesiyle zirai faaliyetlerde artış olacağını vurgulayarak “Saraydüzü Barajı Sulaması Projesi hizmete alındığında dekar başına 360 lira gelir artışı ve milli ekonomiye de 12 milyon TL katkı sağlanacak. Ayrıca bin 500 kişiye de istihdam kapısı oluşturmayı hedefliyoruz. Böylece ilin en büyük sorunlarından olan çevre illere göç olayını büyük oranda önlemiş olacağız” dedi.  
Editör: Vitrin Haber