3 gün süren yoğun Ankara mesaisinden dönen Vali Erol Karaömeroğlu, şehir meydanı projesi çalışmalarında gelinen son aşamalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sinop'un çehresini değiştirecek olan Meydan Projesinin güzel bir şekilde ilerleğini belirten Vali Karaömeroğlu, projeyi Sinopluların beğeneceğine inandığını söyledi.

 Vali Erol Karaömeroğlu, "Meydan Projemiz gayet güzel ilerliyor, kurula sunulacak hale geldi. Uygulama projemizi Anıtlar Kurulu’na sunacağız. Daha önce avan projemiz kurulumuzdan onay almıştı. Uygulama projesinin de son şeklini vermek üzere milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve STK temsilcileri ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) gittik. Projenin son halini gösterdiler ve orada da değiştirilmesi gerekenler hakkında uyarılarımızı yaptık. Son şeklini en kısa sürede tamamlayıp kurula sunacağız. İnşallah 1 – 1,5 ay gibi kısa bir sürede de ihaleye çıkacağız. Projemiz gayet güzel ilerliyor. İlk önce tarihi çarşıyı yapacağız. Esnaflarımızı oraya taşıdıktan sonra da yıkımı gerçekleştireceğiz. 
Biz projenin son halini gördük, harika bir proje. Hepiniz çok beğeneceksiniz. İnşallah yakın bir zamanda onunda tanıtım toplantısını yaparız" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber