Sinop Kredi ve Yurtlar Kurumu "İstiklal Kahramanları ve Tarihin Dilinden Müziğin Teline" adlı program gerçekleştirilecek. 4 Aralık 2017 Pazartesi günü saat: 20.00’da Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan programa konuk olarak Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Müzik ödülü sahibi kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve sanatçı Eda Karaytuğ katılacak.

KYK Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen yapmış olduğu açıklamada; “Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecek programda İstiklal Kahramanlarından Nene Hatun'un Milli Mücadele döneminde emzikli çocuğunu bırakarak cepheye koştuğunu, Şerife Bacı'nın ise İnebolu'ya kağnıyla silah götürürken donarak can verdiği” gibi birçok konunun anlatılacağını söyledi. 

Türk milleti tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunun altını çizen İl Müdürü Adnan Menderes Dümen, “Türk Milletini cephede yenemeyenlerin toplumumuzu dönüştürmeye çalıştığını ve bu şekilde amacına ulaşmaya çalıştığını, batının yapmış olduğu manevraları iyi okumak gerektiğini” söyleyerek, düzenleyecekleri bu önemli organizasyona Sinopluları davet etti. 
 
Editör: Vitrin Haber